Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Αχαϊα: Λαθρομετανάστες με πλαστά διαβατήρια στο αεροδρόμιο Αράξου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Νέες «διαδρομές» επιχειρούν να βρουν στη δυτική Ελλάδα τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών, προκειμένου να μεταφέρουν αλλοδαπούς σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Mετά το λιμάνι της Πάτρας και τις ακτές της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας, τώρα επέλεξαν το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου στην Αχαΐα, ώστε να μετακινήσουν παράνομα μετανάστες.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι διωκτικές αρχές, μετά τη σύλληψη οκτώ μεταναστών πριν επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό το αεροδρόμιο Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Αράξου πέντε Αφγανοί, δυο Ιρακινοί και μία Νιγηριανή, διότι κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων τους, διαπιστώθηκε ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που κατείχαν ήταν πλαστά, αφού άλλα προέρχονταν από κλεμμένα έντυπα διαβατηρίων και άλλα είχαν παραποιηθεί με την τοποθέτηση φωτογραφιών και την αναγραφή στοιχείων των ελεγχόμενων ατόμων, αντί των πραγματικών κατόχων.

Συνολικά κατασχέθηκαν πέντε διαβατήρια βουλγαρικών αρχών, ένα διαβατήριο ολλανδικών αρχών, δύο βουλγαρικές και μια ρουμανική ταυτότητα, καθώς και μια άδεια παραμονής των ελληνικών αρχών.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές, εκτιμούν ότι τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών, επιμένουν να χρησιμοποιούν πλαστά ή κλεμμένα έγγραφα που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διότι ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο οι μετανάστες θα περνούν από τους ελέγχους. Όμως το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται συχνά από τα κυκλώματα, όταν θέλουν να περάσουν αλλοδαπούς από το λιμάνι της Πάτρας, έχει κινητοποιήσει τόσο την Αστυνομία όσο και το Λιμενικό.

Όσον αφορά στο γιατί τα κυκλώματα «μετακινήθηκαν» προς το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι αυτό έγινε επειδή τον τελευταίο καιρό ξεκίνησαν από τον Άραξο τακτικά δρομολόγια προς αεροδρόμια άλλων χωρών της Ευρώπης.

Όμως, όπως σημειώνουν, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εντοπίζονται κατά τη διάρκεια των ελέγχων τα πλαστά ή παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα, δεδομένου ότι οι πύλες εξόδου της δυτικής Ελλάδας είναι πρώτες στη λίστα των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θρίλερ στην Κέρκυρα με πατέρα που πυροβόλησε το παιδί του

Θεσσαλονίκη:Ελάτε να τα π(ι)ούμε και δώστε 10€ για τo κόμμα!

Ηράκλειο: Ο δήμος ψάχνει τη ”χρυσή” διαθήκη εμπόρου στην Ελβετία!


Ηράκλειο: Φυγαδεύτηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα 9 Βούλγαροι!

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε