Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Aχαϊα: Μοίραζαν “πειρατικό” σήμα και… βρέθηκαν με χειροπέδες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνελήφθησαν στην Πάτρα, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι δύο “πειρατές” συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών, ηλικίας 50 και 29 και ετών, για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος μέσω διαδικτύου.

Οι έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν ύστερα από μήνυση ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με δορυφορική πειρατεία και παράνομη διανομή τηλεοπτικού σήματος της σε μεγάλο αριθμό παράνομων συνδρομητών.

Από την αστυνομική ηλεκτρονική έρευνα, διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων προσώπων.
Όπως διαπιστώθηκε από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, οι ανωτέρω μοίραζαν το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα σε 29 επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης.

Σε έρευνες που έγιναν, χθες στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο δορυφορικοί δέκτες
Δύο δρομολογητές modem-router
Ένα laptop

Ερευνάται το ποσό της οικονομικής ζημίας για την εταιρεία, μέρος του οποίου αποτελεί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ως Φ.Π.Α. και ποσοστό από υφιστάμενη Σύμβαση μεταξύ των δύο μερών.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις τοπικές Εισαγγελικές Αρχές.
Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για τη διερεύνηση της υπόθεσης όσο αφορά το φορολογικό σκέλος.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας η οικονομική ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο, τις χρονιές 2008,2009 και 2010, από παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος μέσω διαδικτύου, φτάνει τα 17.089.920 ευρώ!

Διαβάστε ακόμα:

Χωρίς ψυχίατρο η Πάτρα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε