Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αχαϊα: Οι νοσηλευτές εξέταζαν τους ασθενείς με αναπτήρες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Απίστευτα πράγματα στο νοσοκομείο του Ρίου, που δείχνουν το χάος του εθνικού συστήματος υγείας…

Σκηνές αμηχανίας και πανικός δεκάλεπτου επικράτησαν σύμφωνα με καταγγελία συνοδού ασθενούς, χθες (13-07-2011) στο νοσοκομείο του Ρίου, κατά την διάρκεια της διακοπής του ρεύματος λόγω φωτιάς, που εκδηλώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ στην περιοχή της Βουντενης. Τα όσα έγιναν περιγράφει ο κ. Διονύσης Λεκατσάς, που εκεί την ώρα επισκέφθηκε των ασθενή πατέρα του…

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό MAX FM, ο κ. Λεκατσάς έκανε λογο για πανικό, ο οποίος κράτησε δέκα περίπου λεπτά μέχρι το ρεύμα να επανέλθει σε μέρος του νοσοκομείου, ενώ κατά την διάρκεια του απόλυτου σκοταδιού, οι νοσηλευτές έψαχναν με… αναπτήρες να δουν εάν ασθενείς αιμορραγούν!

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος επιστρατεύτηκε φως από τα κινητά τηλέφωνα, καθώς σύμφωνα με την περιγραφή, δεν υπήρχαν ούτε φακοί ασφαλείας, ώστε το προσωπικό να βλέπει για να μπορεί να συνεχίσει την παροχή ιατρικού και νοσηλευτικού έργου.

Η κριτική του κ. Λεκατσά επικεντρώθηκε στην κεντρική διοίκηση της τριτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ εξήρε τις προσπάθειες του μεγαλύτερου μέρους των ιατρών και των νοσηλευτών λέγοντας, πως ασκούν τα καθήκοντα τους με ηρωισμό, αφού αναγκάζονται να λειτουργούν κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Μάλιστα αναρωτήθηκε εάν υπάρχει Εισαγγελέας να ασχοληθεί με το γιατί δεν λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του ιδρύματος, αν υπάρχουν, ώστε να μην διακοπεί το ρεύμα, αφού κατά την εκτίμησή του τέθηκαν σε κίνδυνο ζωες ασθενών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε