Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αχαϊα: Προς αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας οδεύουν κάτοικοι της περιοχής

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας στην Πάτρα, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις, σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν στις 15 Ιουνίου…

Μάλιστα μία από τις προτάσεις που έχει ήδη κατατεθεί, είναι να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του ΧΥΤΑ, με αίτημα το οριστικό κλείσιμό του. Παράλληλα, το κλίμα επιδεινώθηκε μετά τις καταγγελίες κατοίκων για διαρροή υγρών αποβλήτων από τον ΧΥΤΑ προς γειτονικό χείμαρρο. Οι αρχές ενημερώθηκαν για τις καταγγελίες και αναμένεται να γίνει έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, σχετικά με το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, που προβλέπεται να κατασκευαστεί στο ΧΥΤΑ Φλόκα, στη Δυτική Αχαΐα, ανέφερε ότι θα τεθούν σε ανοικτή διαβούλευση τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το εργοστάσιο θα πρέπει να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον δημότη και ταυτόχρονα να τηρηθούν όλοι οι όροι προστασίας του περιβάλλοντος που επιβάλλουν τόσο η ελληνική όσο και η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε