Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Αχαϊα: Σάλος για την ρατσιστική συμπεριφορά δασκάλας σε θέατρο!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Άφωνοι έμειναν διοργανωτές και συντελεστές της παιδικής παράστασης “Τα λιοντάρια της πλατείας” που ανέβηκε πριν από λίγες ημέρες στον Πολυχώρο «Αίγλη», όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια δασκάλα που είναι και Διευθύντρια σε Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας.

Η δασκάλα, ούτε λίγο, ούτε πολύ, απαίτησε οι δικοί της μαθητές, να παρακολουθήσουν θέατρο, χωρίς να βρίσκονται στο χώρο και μαθητές από ειδικά σχολεία στα οποία φοιτούν παιδιά με μειωμένη ικανότητα ακοής και όρασης. Να σημειωθεί πως για τα παιδιά με μειωμένη ακοή οι διοργανωτές είχαν προβλέψει την συμμετοχή εκπαιδευτικού ο οποίος θα μετέφραζε στη νοηματική.

Στη συνέχεια η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός έθεσε θέμα στο προγραμματισμένο «πάρτι» που θα γινόταν με τη λήξη της παράστασης να μην συμμετέχουν «και αυτά» όπως χαρακτηριστικά είπε, για τα  50 παιδάκια που παρακολούθησαν την παράσταση από ειδικά σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, για τη στάση της συγκεκριμένης δασκάλας έχει ήδη ενημερωθεί το γραφείο της πρωτοβαθμιας εκπαίδευσης το οποίο κατά περίεργο τρόπο μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει τίποτα.

Να σημειωθεί πως διοργανωτές και συντελεστές της παράστασης, εξαγριώθηκαν με τα όσα άκουσαν και είδαν με πρωταγωνίστρια τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό, με τον υπεύθυνο της παράστασης να συγκρατείται την τελευταία στιγμή, προκειμένου να μην διώξει από το χώρο την διευθύντρια μαζί με τους μαθητές της και να πραγματοποιήσει την παράσταση μόνο για τα παιδιά με τις ειδικές δεξιότητες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε