Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Αχαϊα: Σώθηκε το δάσος της Στροφυλιάς – Η περίεργη φωτιά και οι έρευνες για εμπρησμό!

Αχαϊα: Σώθηκε το δάσος της Στροφυλιάς – Η περίεργη φωτιά και οι έρευνες για εμπρησμό!

Η φωτιά στην Αχαϊα κινητοποίησε ταχύτατα την πυροσβεστική. «Δεν εκδηλώνεται έτσι απλά φωτιά στις 7 το πρωί» λέει ο Χρήστος Νικολάου…

«Η πυροσβεστική κατάφερε και έσωσε το πανέμορφο δάσος της Στροφυλιάς» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μέσα στην προστατευόμενη περιοχή. «Το κύριο μέτωπο της φωτιάς ήταν μέσα στην “καρδιά” του δάσους, γι’ αυτό και η πυρκαγιά ήταν πολύ επικίνδυνη» ανέφερε ο κ. Νικολάου και συνέχισε: «Ευτυχώς ήταν άμεση η επέμβαση των επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής, όπως βέβαια των εθελοντών και των κατοίκων, που έσπευσαν να βοηθήσουν και έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα».

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς είπε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών που κάνει η Πυροσβεστική, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο του εμπρησμού, επισημαίνοντας ότι «δεν εκδηλώνεται έτσι απλά φωτιά στις 7 το πρωί».

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος θέτει ζήτημα καθαρισμού του δάσους, διότι, όπως σημειώνει, «υπάρχουν στο έδαφος πολλές βελόνες που έχουν πέσει από τις κουκουναριές και αποτελούν επικίνδυνη καύσιμη ύλη».

Γι’ αυτό λοιπόν «πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του δασαρχείου, του φορέα διαχείρισης, του δήμου και της περιφέρειας ώστε να καθαρισθεί το δάσος» υποστηρίζει και καταλήγει: «όσο παραμένει η σημερινή κατάσταση, δυστυχώς είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης μιας νέας φωτιάς»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις