Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αχαϊα: Στέλεχος της ΔΕΗ στο εδώλιο γιατί έταζε διορισμούς!

ΦΩΤΟ από dete.gr

Γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας, τον κατηγορεί ότι του πήρε 15.100€ για να διορίσει τις κόρες του…

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο επιχειρηματίας επισκέφθηκε το στέλεχος της ΔΕΗ στα γραφεία της επιχείρησης για να ρυθμίσει μία συναλλαγή του και τότε εκμεταλλευόμενος την παλιά τους γνωριμία, άρχισε να του αναφέρει πως έχει καταφέρει να «λύνει και να δένει», πως έχει «άμεση πρόσβαση στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου» και πως «θα μπορούσε να εξασφαλίσει μόνιμη εργασία για τις δύο κόρες τού επιχειρηματία».

Όπως ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας, από την επόμενη της πρώτης συνάντησής τους άρχισε να του τηλεφωνεί και να του επισημαίνει συνεχώς τις «υψηλά ιστάμενες διασυνδέσεις του», μέχρι και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο οποίο υπαγόταν η ΔΕΗ. Του είπε δε πως αν του κατέβαλε το ποσό των 7.500 ευρώ για κάθε παιδί, ο διορισμός θα ήταν σίγουρος.

Ο μηνυτής και πατέρας των δύο κοριτσιών αναγκάστηκε να υποκύψει. Μάλιστα από τις 30 Μαρτίου 2010 – σύμφωνα με το dete.gr – άρχισε να δίνει σε δόσεις το ποσό που ζητούσε ο υπάλληλος της ΔΕΗ. Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2010 είχε δώσει συνολικά 15.100 ευρώ.

Ο υπάλληλος της ΔΕΗ ήταν και «τυχερός» αφού η μία κόρη του επιχειρηματία κατάφερε να προσληφθεί στη ΔΕΗ με εξάμηνη σύμβαση εργασίας μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2011 και αυτό ήταν κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο υπάλληλος για να ισχυριστεί στον μετέπειτα μηνυτή του πως… «εκείνος μεσολάβησε για τον διορισμό»! Όμως, όπως αποδείχθηκε αργότερα, για την πρόσληψη της νεαρής… κανείς δεν είχε μεσολαβήσει, αφού έγινε με βάση τα τυπικά προσόντα που είχε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε