Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αχαϊα:”Για μεσημεριανό μια φέτα ψωμί”-Στη Βουλή το υπόμνημα δασκάλων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι 13 δάσκαλοι του 62ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, περιγράφουν εικόνες που σφίγγουν το στομάχι…

Τα πράγματα έχουν αλλάξει και μαζί τους τα δεδομένα και η καθημερινότητα των παιδιών, που αντανακλάται και στο σχολείο. Ανέχεια, ανεργία, απόλυση, προβλήματα που από νωρίς μπαίνουν στις ζωές των μικρών μαθητών. Στα διαλείμματα τα παιδιά δεν έχουν μαζί τους ένα κουλούρι, ενώ το μεσημεριανό φαγητό στο ολοήμερο για κάποια είναι μονάχα μια φέτα ψωμί…

Αυτή την εικόνα περιγράφουν μέσω του υπομνήματος που κατέθεσαν στη Βουλή, οι 13 δάσκαλοι του 62ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Κοινοβούλιο μαζί με τους μαθητές τους. Οι δάσκαλοι περιγράφουν σε αυτό την καθημερινότητα των μαθητών τους, η οποία άλλαξε τραγικά λόγω της κρίσης, ενώ μεταφέρουν και την έντονη διαμαρτυρία τους για τις περικοπές στους μισθούς τους που τους οδηγεί σε εξαθλίωση.

“Η καθημερινότητα στο σχολείο άλλαξε. Κάθε πρωί οι αφηγήσεις των παιδιών δεν έχουν να κάνουν με τι είδαν, τι άκουσαν από τον κόσμο, αλλά με τις οικογενειακές καταστάσεις που βιώνουν. Την ανέχεια, την ανεργία, την απόλυση. Στα διαλείμματα τα παιδιά δεν έχουν μαζί τους ένα κουλούρι, το μεσημεριανό στο ολοήμερο για κάποια είναι μαι φέτα ψωμί.

Στο μάθημα φαίνονται τα αποτελέσματα της πολύωρης απουσίας των γονιών από το σπίτι, στη σωματική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη και την ψυχική υγεία του παιδιού”, αναφέρεται χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων στο υπόμνημα των δασκάλων, που δημοσιεύει η τοπική εφημερίδα ”Γνωμη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αχαϊα: Πήγαν βόλτα και όταν επέστρεψαν,βρήκαν τον γιο τους κρεμασμένο στην αποθήκη!

Φάρσαλα:Απείλησαν με τη Χρυσή Αυγή και πήραν τη σημαία,από Αλβανή αριστούχο!

Κρήτη: Θάνατος στην άσφαλτο-Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στην εντατική!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε