Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αχαϊα:Ξύλο με μαγκούρες σε κηδεία – Μηνύσεις και βαριές κουβέντες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Aυτά που συνέβησαν πάνω στον τάφο, σε νεκροταφείο που βρίσκεται σε δημοτικό διαμέρισμα της Πάτρας δεν έχουν προηγούμενο! Μέλη της ίδιας οικογένειας έφθασαν στο σημείο…

να υποβάλλουν μηνύσεις, ενώ ένας από τους πρωταγωνιστές έφθασε στο σημείο να ανέβει πάνω στο μνήμα και να χτυπά με την μαγκούρα του (σύμφωνα με τις καταγγελίες) το φέρετρο μέσα στο οποίο… ήταν ο αδελφός του!

Ο τάφος στο νεκροταφείο της περιοχής είχε αγοραστεί από τον παππού της οικογένειας. Μάλιστα η τελευταία ταφή είχε γίνει το 1968. Πρόσφατα πέθανε ένας από τους γιους του και οι κόρες του αποφάσισαν να υλοποιήσουν την τελευταία του επιθυμία που ήταν να ταφεί στον τάφο τον πατέρα του. «Τον οποίον όμως έχει παρανόμως οικειοποιηθεί ο θείος μου» αναφέρει στην τοπική εφημερίδα Κόσμος, η μία από τις δύο κόρες του εκλιπόντα.

Ο θείος, ζει μαζί με τον γιο της αδελφής του και εμφανίστηκαν και οι δύο στο νεκροταφείο την ημέρα της κηδείας «προστατεύοντας» τον τάφο. Μάλιστα κρατούσε ένα χαρτί από την… πρώην Κοινότητα που ο Πρόεδρος διαβεβαίωνε πως ο τάφος του ανήκε.

Η ανιψιά του, υποστηρίζει πως προ τεσσάρων ετών ο άνδρας είχε κινήσει διαδικασίες ιδιοποίησης του τάφου και μάλιστα είχε τοποθετήσει και έναν σταυρό γράφοντας το επίθετο της οικογένειας και το δικό του όνομα, χωρίς φυσικά να έχει πεθάνει.

Το χρονικό του επεισοδίου

Ο πατέρας της γυναίκας που έκανε την καταγγελία, πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου. Η κηδεία είχε προγραμματιστεί για την μεθεπόμενη μέρα. Εκπληκτες οι κόρες του εκλιπόντα διαπίστωσαν πως είχε ανοιχθεί ένας τάφος… δίπλα από τον οικογενειακό και τότε… ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις!

«Δεν ήμασταν καν μέσα στην εκκλησία για τη νεκρώσιμη ακολουθία, απλά φυλάγαμε τον τάφο» είπε η κόρη. Τελικά η πομπή από την εκκλησία ξεκινά, ακολουθεί… όλο το χωριό και φθάνουν στο τάφο. «Μόλις φθάσαμε και είδα τον θείο μου με τον ξάδελφό μου να φυλάνε το μνήμα κρατώντας τη μαγκούρα… τα πήρα στο κρανίο! Εβγαλα τα παπούτσια μου, ανέβηκα πάνω στον τάφο, σήκωσα με όλη μου τη δύναμη την ταφόπλακα και φώναξα: «φέρτε μου τον πατέρα μου».

Οι χωριανοί είχαν μείνει άφωνοι. Η γυναίκα όμως έδειχνε αποφασισμένη να εκπληρώσει την επιθυμία του πατέρα της, πιστεύοντας πως ήταν και το δίκαιο, αφού ο τάφος είχε αγοραστεί από τον παππού και πατέρα της.

Τότε έγινε η «επίθεση»! Σύμφωνα με την γυναίκα, θείος και ανιψιός έτρεξαν στο μνήμα και ο πρώτος άρχισε μα τη μαγκούρα να χτυπά το φέρετρο και το άψυχο κορμί του αδελφού του και να βρίζει! «Πήγε ο διάολος στεφάνι» υποστήριξε η γυναίκα προσθέτοντας: «Όπως έχω καταθέσει με χτυπούσε και στους αστραγάλους με τη μαγκούρα για να πέσω από τον τάφο»!

Τελικά ο πατέρας της ετάφη στο οικογενειακό μνήμα. Η γυναίκα έφθασε σε σημείο να απειλεί με δημόσια αποκάλυψη ενός οικογενειακού μυστικού που αφορούσε τον εξάδελφό της για να αναγκάσει τους δύο άνδρες να αποχωρήσουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αχαϊα:”Μάνα δεν αντέχω άλλο” -Το ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές του άνεργου αυτόχειρα!

Γιάννενα: Ο εφιάλτης της 16χρονης στο νοσοκομείο, ξεκίνησε στις 03.00!

Τρίκαλα: Η… αμίμητη ατάκα τοκογλύφου στην πρόεδρο του δικαστηρίου!

Πάτρα: Μπήκαν με σφυρί, έσπασαν εικόνες και βούτηξαν τάματα!

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε