Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Δείτε τη στιγμή της έντασης στη Θεσσαλονίκη – Video

Δείτε τη στιγμή της έντασης στη Θεσσαλονίκη – Video

Πορεία ακολούθησε την ολοκλήρωση της μαθητικής πορείας. Μικροεντάσεις νωρίτερα ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομικούς.

Πορεία διαμαρτυρίας περίπου 150 ατόμων ακολούθησε την ολοκλήρωση της μαθητικής πορείας η οποία πέρασε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και διαλύθηκε χωρίς έκτροπα.

Ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα ανάμεσα σε συγκεντρωμένους που επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο της παρέλασης και αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Μικροεντάσεις σημειώθηκαν και ανάμεσα σε πολίτες:

Στη διάρκεια της παρέλασης σημειώθηκε ένταση όταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους βουλευτές, Τάσο Κουράκη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μαζί με άλλους διαδηλωτές, άνοιξαν δύο πανό και φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της τρόϊκα. Ορισμένοι γονείς μαθητών και θεατές αντέδρασαν και τους αποδοκίμασαν.

Λίγο μετά τις 11.30 ξεκίνησε υπό το φόβο επεισοδιών η μαθητική παρέλαση στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από νωρίς στην Τσιμισκή και στους περιφερειακούς δρόμους προκειμένου να αποφευχθουν εκτροπα.

Διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονται επί ποδός ενώ την εμφάνιση του έκανε και ο προστατευτικός φράκτης κοντα στην εξέδρα των επισήμων.

Οι μαθητές έχουν αρχίσει να συρρέουν στο σημείο προκειμένου να λάβουν μέρος στην παρέλαση.

Πανό διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιρατσιστικών οργανώσεων έχουν αναρτηθεί κατα μήκους της Τσιμισκή από όπου αναμένεται να περάσουν οι μαθητές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης έκανε λόγο για “επιχείρηση αστυνομοκρατίας που σκοπό δεν έχει να διαφυλάξει την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης αλλά να αποτρέψει τον κόσμο να διαδηλώσει”.

Δείτε τη δήλωση του:

Ρεπορτάζ: Ελισάβετ Σταυριανίδου

Διαβάστε: “Γιορτή της σημαίας” – Φωτό και video από την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε