Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Δεμένο” στο λιμάνι Χανίων πλοίο με προορισμό τη Γάζα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο λιμάνι Κολυμπαρίου Χανίων βρίσκεται δεμένο το πλοίο “Γκουέρνικα”, που συμμετέχει στον “Στόλο Ελευθερίας ΙΙ”, σκοπός του οποίου είναι να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό στη Γάζα.

Η ακινητοποίηση του πλοίου ήρθε ως συνέχεια της απαγόρευσης απόπλου όλων των πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας, την οποία εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής

Οι Ισπανοί ακτιβιστές που επιβαίνουν στο πλοίο δήλωσαν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν το σκεπτικό της απαγόρευσης, ενώ τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να προχωρήσουν την αποστολή τους.

Σύμφωνα με τον επιβαίνοντα στο σκάφος Μανουέλ Ταπιάλ, “είμαστε, επί 13 ημέρες στο Κολυμπάρι. Δεν είχαμε σκοπό να φύγουμε σήμερα, αλλά εδώ και 4 ημέρες ήταν έντονη η παρουσία των αρχών, οι οποίες σήμερα μας είπαν ότι δεν πρόκειται να μας αφήσουν να σαλπάρουμε για κανέναν προορισμό”.

Αντιπροσωπεία των Ισπανών ακτιβιστών βρέθηκε στο Λιμεναρχείο Χανίων όπου και ζητήθηκαν από τις αρχές διευκρινίσεις σχετικά με τα νομιμοποιητικά έγγραφα του πλοίου.

Το πλοίο φέρει σημαία Κομόρες και οι αρχές έχουν ζητήσει διευκρινίσεις από τη χώρα της σημαίας, την οποία φέρει το σκάφος.

Διαβάστε επίσης:
Λασίθι: Απαγόρευση απόπλου για πλοίο με προορισμό τη Γάζα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε