Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Δεν ξέρουν τι να κάνουν τα σκουπίδια σε Σέρρες και Ημαθία!

Δεν ξέρουν τι να κάνουν τα σκουπίδια σε Σέρρες και Ημαθία!

Σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων τους αντιμετωπίζουν οι δύο περιοχές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, επισήμανε ότι η αντιπεριφέρεια και οι δήμοι διαφωνούν με την τοποθέτηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη χρήση του ΧΥΤΥ που κατασκευάζεται στο Παλαιόκαστρο ως ΧΥΤΑ. Αντιπροτείνουν την επέκταση του ΧΥΤΑ Σερρών μέχρι να λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ του Παλαιοκάστρου μαζί με τις υποδομές για την επεξεργασία των απορριμμάτων.

Στο μεταξύ, άλυτο παραμένει το θέμα των σκουπιδιών στο νομό Ημαθίας καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για το χώρο όπου θα οδηγούνται μέχρι να κατασκευαστεί μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων. Απευθυνόμενος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, γνωστοποίησε ότι με νέα απόφασή του, πριν από δύο ημέρες, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού έκρινε πως ο σχεδιασμός που έκανε μέχρι τώρα δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, διευκρίνισε πως εγκαταλείπεται η λύση της μεταφοράς των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, στη Θεσσαλονίκη, ενώ πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς τους στο ΧΥΤΑ Κοζάνης, με αυξημένο, ωστόσο, κόστος. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή τα σκουπίδια του νομού οδηγούνται σε ΧΑΔΑ της περιοχής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε