Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δένει” το Βιτσέντζος Κορνάρος -Απλήρωτο το πλήρωμα για 5 μήνες!

Δένει” το Βιτσέντζος Κορνάρος -Απλήρωτο το πλήρωμα για 5 μήνες!

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας LANE καταγγέλλουν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, χρωστάει μισθώματα από επιδοτήσεις συνολικού ύψους 1.300.000 εκατ. ευρώ.

Πλέον ο κίνδυνος διακοπής των δρομολογίων του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που πραγματοποιεί την διαδρομή στην «άγονη γραμμή» Πειραιά, Κύθηρα, Γύθειο, Καλαμάτα, Μονεμβασιά, Αντικύθηρα, Κίσσαμος (Καστέλλι), είναι προ των πυλών.

Στο πλοίο εργάζονται 55 άτομα πλήρωμα και όπως κατήγγειλαν μετά από επίσκεψή τους στο Υπουργείο, έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο του 2011. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν άμεσα σε επίσχεση εργασίας.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους τα «Νέα», εκπρόσωποι των εργαζομένων στο πλοίο αλλά και τοπικοί φορείς από τα Αντικύθηρα, συναντήθηκαν στο κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην ακτή Βασιλειάδη με στελέχη του υπουργείου.

Όπως ανέφεραν ανώτερες πηγές από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, η καθυστέρηση των χρημάτων οφείλεται στη χρονοβόρο διαδικασία ελέγχου, αλλά όπως διαβεβαίωσαν καταβάλλονται προσπάθειες και εντός της εβδομάδας θα δοθεί ένα μέρος των χρημάτων.

Ο αρχιλογιστής του «Βιτσέντζος Κορνάρος», Θεόδωρος Αναγνώστου, τόνισε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν μπορεί να προσφέρει πλέον κοινωνικές υπηρεσίες όταν το πλοίο αυτή τη στιγμή για να κινηθεί, χρειάζεται πετρέλαια, τρόφιμα αλλά και μισθοδοσία. Όπως ανέφερε, οι εισπράξεις από το χθεσινό δρομολόγιο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» από Κρήτη για Πειραιά, ήταν 1.278 ευρώ, όταν το συγκεκριμένο πλοίο μόνο για καύσιμα, χρειάζεται περίπου 45.000 ευρώ σε κάθε ταξίδι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε