Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δέσμευσαν λογαριασμούς σε στελέχη της Ένωσης Ηρακλείου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρόκειται για τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, η προσωπική περιουσία των οποίων δεσμεύτηκε από ΙΚΑ και την Εφορία, για τα χρέη της Ένωσης.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, πριν από περίπου 20 μέρες και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, στέλεχος του ΣΔΟΕ Κρήτης ζήτησε να μιλήσει με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Ανδρέα Στρατάκη αλλά και με τον ταμία Μανόλη Καλοψυχάκη. Ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ επέδωσε στα δύο μέλη της διοίκησης τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τη δέσμευση της προσωπικής ακίνητης περιουσίας για τα χρέη της Οργάνωσης προς την Εφορία αλλά και για τη μξ καταβολή ΦΠΑ.

Μάλιστα ανάλογα έγγραφα υπήρχαν και για τον μακαρίτη Μανόλη Γαβαλά κάτι που δείχνει πως η σχετική διαδικασία είχε ξεκινήσει όχι μόνο πριν πεθάνει ο πρώην πρόεδρος της Οργάνωσης αλλά και πριν ακόμα παραιτηθεί από τη θέση του για λόγους υγείας. Τόσο ο πρόεδρος της Οργάνωσης όσο και ο ταμίας πλέον δεν μπορούν να προχωρήσουν σε καμία απολύτως μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας τους.

Λίγες μέρες μετά, το ΙΚΑ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προχώρησε στην δέσμευση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του προέδρου της Ένωσης Ανδρέα Στρατάκη αλλά και λογαριασμών μελών της οικογένειας του, όπου είναι και αυτος συνδικαιούχος.

Τα χρέη της Οργάνωσης σύμφωνα με το CretaLive, ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ προς την Εφορία ( φόροι αλλά και μη καταβολή ΦΠΑ) ενώ προς το ΙΚΑ είναι περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο κύριος Στρατάκης, επιβεβαιώνει τις εξελίξεις τονίζοντας πάντως ότι “γίνεται προσπάθεια και σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε πολλές ενώσεις”.
Ο κ.Στρατάκης διευκρινίζει και πάλι ότι αφορά παλιές οφειλές και γίνεται προσπάθεια να γίνουν ρυθμίσεις και να ξεπεραστεί το πρόβλημα…

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: “Γάζωσαν” τουριστικό λεωφορείο με 8 σφαιρες

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε