Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Διώξεις στους 3 για τα επεισόδια με το Γερμανό Πρόξενο – Ένταση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Διώξεις στους 3 για τα επεισόδια με το Γερμανό Πρόξενο – Ένταση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Αναβολή για τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι πήρε η δίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση
στο Γερμανό πρόξενο μετά από αίτημα των δικηγόρων υπεράσπισης.

Τεταμένο το κλίμα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος των τριών που συνελήφθησαν χθες για τα επεισόδια με τον Γερμανό πρόξενο…

Όπως γράφει το thestival.gr οι συνήγοροι των κατηγορουμένων κατήγγειλαν πως ο εισαγγελέας άσκησε τις ποινικές διώξεις χωρίς οι ίδιοι να είναι παρόντες.

Οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους είναι για παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκε κόσμος προκειμένου να συμαρασταθεί στους συλληφθέντες. Πορεία συμπαράστασης από το ΑΠΘ στα δικαστήρια πραγματοποίησαν και 50 περίπου φοιτητές.

Οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών έγινε γνωστό πως η παρακολούθηση της ακροαματικής διαδικασίας επιτρέπεται μόνο σε βουλευτές και συνδικαλιστές…

Ωστόσο μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης η δίκη πήρε αναβολή για το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Νωρίτερα είχε προκληθεί ένταση όταν οι συγκεντρωμένοι που βρέθηκαν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στα δικαστήρια για να παρακολουθήσουν τη δίκη..

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του τονίζει:

«Η σύλληψη των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη και η προσαγωγή τους σε δίκη σα να ήταν κοινοί εγκληματίες, αποδεικνύει ότι κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι αποφασισμένες να εφαρμόσουν τη βάρβαρη πολιτική κατά του λαού δια πυρός και σιδήρου, με ωμή καταστολή και αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο» αναφέρεται σε σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τις συλλήψεις που σημειώθηκαν χθες, μία ημέρα μετά την επίθεση εναντίον του προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βόλφαγκ Ομπερμάιερ.

Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά πρέπει να αψηφήσουν την τρομοκρατία και να απαντήσουν με οργάνωση και ένταση της λαϊκής πάλης για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής των μέτρων και για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Έφεραν τον Φούχτελ τρεις ώρες νωρίτερα σήμερα μετά τα χθεσινά – Αύριο στον Εισαγγελέα οι τρεις για τα επεισόδια

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε