Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δραπέτης ζητούσε… λύτρα για κλεμμένο φορτηγό!

Δραπέτης ζητούσε… λύτρα για κλεμμένο φορτηγό!

Ο λόγος για έναν 41χρονο Σκοπιανό που τελικά συνελήφθη στο Κιλκίς με κατηγορίες για εκβίαση, κλοπή, πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ο δράστης είχε κλέψει φορτηγό ομοεθνή του και για να του επιστρέψει απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 25.000-ευρώ!

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το 2005, για απόδραση από φυλακές των Σκοπίων όπου εξέτιε ποινή για εμπόριο ναρκωτικών.

Στην κατοχή του βρέθηκαν διάφορα πλαστά πιστοποιητικά έγγραφα.

Η σύλληψη του δραπέτη έγινε χθες το πρωί στο Κιλκίς,

Eίχε προηγηθεί η καταγγελία του ιδιοκτήτη φορτηγού αυτοκινήτου, επίσης υπηκόου FYROM, για κλοπή του οχήματός του. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το θύμα ο 41χρονος, μέσω SMS, απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, προκειμένου να του το επιστρέψει.

Mετά από οργανωμένη επιχείρηση, η αστυνομία εντοπίσε το κλεμμένο φορτηγό σε αποθήκη ιδιοκτησίας ενός 25χρονου Έλληνα, στην Κρηστώνη Κιλκίς. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 41χρονος δραπέτης αλλά και ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την κλοπή του φορτηγού, είχε διαπράξει ο 41χρονος σε συνεργασία με έναν ακόμη ομοεθνή του προχθές το βράδυ, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης .

Μετά τη σύλληψη του δράστη, προέκυψε ότι για να διευκολύνει την παραμονή του στην Ελλάδα και να αποφύγει τη σύλληψή του, είχε χρησιμοποιήσει πλαστά έγγραφα, που φέρονταν να έχουν εκδοθεί από τις Βουλγαρικές αρχές και είχε πετύχει την έκδοση πιστοποιητικών εγγράφων (επίσης πλαστών) από τις Ελληνικές Αρχές.

Το κλεμμένο φορτηγό αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επίσης, κατασχέθηκαν 6 πλαστά έγγραφα Ελληνικών και Βουλγαρικών Αρχών και δύο κινητά τηλέφωνα που κατείχε ο 41χρονος.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς, ενώ διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό του συνεργού του στην διάπραξη της κλοπής του οχήματος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε