Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Δύο σεισμοί 4,9 Ρίχτερ σε Ζάκυνθο και Πύλο!

Δύο σεισμοί 4,9 Ρίχτερ σε Ζάκυνθο και Πύλο!

Ηλεία, Μεσσηνία και Ζάκυνθος, ξύπνησαν σήμερα το πρωί με σεισμικές δονήσεις της τάξης των 4,9R. Η πρώτη στις 5:12 στα ανοικτά νότια της Ζακύνθου και η δεύτερη στις 7:42 επίσης σε θαλάσσιο χώρο στα ανοικτά της Πύλου.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο δονήσεων πέρα από το ίδιο μέγεθος και η θέση τους κοντά στο σεισμικό τόξο του Ιονίου.

Συγκεκριμένα, η πρώτη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 05:12 πρωινές ώρες της Κυριακής είχε μέγεθος 4,9R και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Ηλεία και σε ολόκληρη την νοτιοδυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οπως γράφει το ilialive.gr ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή 50 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου, βορειοδυτικά των νήσων Στροφάδων, με εστιακό βάθος δέκα χιλιόμετρα.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9R σημειώθηκε στις 7:42 σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με επίκεντρο την περιοχή 39 χλμ νότια – νοτιοδυτικά της Πύλου και εστιακό βάθος 17,5 χλμ.

Στα 4,8 R δίνει τη δόνηση το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο με εστιακό βάθος 20 χλμ. Πάντως η δόνηση εστιάζεται στην περιοχή του βαθύτερου σημείου της Μεσογείου πάνω στο γνωστό τόξο του Ιονίου.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ συγκλόνισε τη Χαλκιδική

Σεισμός 4,9R στη Βόρεια Κορέα, φόβοι για νέα πυρηνική δοκιμή

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πάτρα: Βουλευτής “έφαγε πόρτα” σε κηδεία!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε