Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δύο συγκεντρώσεις και πορείες στην Aχαϊκή πρωτεύουσα

ΦΩΤΟ από το PatrasTimes
ΦΩΤΟ από το PatrasTimes

Στην Πάτρα, αύριο Πέμπτη θα γίνουν και πάλι δύο συγκεντρώσεις και πορείες στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η πρώτη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Όλγας από το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αχαΐας και τα Συνδικάτα Εργαζομένων
και η δεύτερη την ίδια ώρα στην πλατεία Γεωργίου από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, σήμερα συμμετέχουν σε πανελλήνια απεργία συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους.
Σε τριήμερη πανελλήνια αποχή από σήμερα ως την Παρασκευή οι δικηγόροι, μετά από απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων, ενώ 24ωρη απεργία για σήμερα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ και οι κατά τόπους Ενώσεις, όπως η ΕΣΗΕΠΗΝ.

Σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία αύριο Πέμπτη, ημέρα που αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Εξαιτίας της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κλειστά θα είναι επίσης, τα εμπορικά καταστήματα αφού και στην Πάτρα ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει και καλεί όλα τα μέλη του σε συγκέντρωση.
Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) και κατ’ επέκταση η ΟΕΒΕΣΝΑ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις αύριο Πέμπτη καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αλλά και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών ανακοίνωσε τη συμμετοχή της.
Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα κάνουν κανένα δρομολόγιο, ούτε και τα ταξί Της Πάτρας.

Μοιράζουν καφέ αλλά μέσα στα καταστήματα

Η Διοίκηση του Συλλόγου των καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής του Ν. Αχαΐας καλεί σε κατά συνείδηση συμμετοχή στην απεργία αύριο Πέμπτη καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, την προηγούμενη φορά έκαναν… πάρτι οι απεργοσπάστες.
Αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους: “Εκτιμώντας ότι οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες που άνοιξαν (αυτοί που ανοίγουν κάθε φορά), λειτούργησαν υπό την στήριξη της πλειοψηφίας των απεργών και εις βάρος των συνειδητοποιημένων συναδέλφων τους. Η Διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε να συμμετέχουν τα μέλη στην απεργιακή κινητοποίηση κατά συνείδηση και να προσφέρουν δωρεάν καφέ μόνο στους πελάτες τους και στα καταστήματά τους σε κεντρικά σημεία στην πόλη, αντιδρώντας σε ασυνείδητους απεργοσπάστες επαγγελματίες που «κλέβουν» πελάτες από απεργούς συναδέλφους τους”.

Διαβάστε ακόμα:

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε