Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δυτική Ελλάδα: Η περιφέρεια “στρώνει” το έδαφος για να διευκολύνει τις πωλήσεις προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η περιφέρεια προτείνει θεσμικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την απευθείας σχέση των πολιτών με τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, έδωσαν συνέντευξη τύπου για το θέμα και πρότειναν να διαμορφωθούν σημεία  πώλησης. Μπορεί να είναι ένα σε κάθε μεγάλο δήμο της Δυτικής Ελλάδος…

Τα σημεία αυτά θα λειτουργούν έξω από το πλαίσιο των λαϊκών αγορών, θα φιλοξενούν μόνο αγρότες-παραγωγούς και ο κάθε παραγωγός θα έχει άδεια από την αντίστοιχη δημοτική αρχή.
Η όλη διαδικασία θα τελεί υπό τον έλεγχο των αρχών με έκδοση αποδείξεων, έλεγχο τιμολογίων και όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς και ποιοτικούς ελέγχους στα προϊόντα.

Ακόμη οι διαθέσιμοι ανενεργοί αποθηκευτικοί χώροι, ψυγεία και άλλες εγκαταστάσεις που σήμερα δεν λειτουργούν και εφόσον δεν ενεργοποιηθούν από τους ίδιους τους φορείς, θα διατίθενται από τους Συνεταιρισμούς και τις Ενώσεις, έναντι συμβολικού μισθώματος, σε παραγωγούς, ομάδες παραγωγών ή πρωτοβουλίες νέων αγροτών.

Η περιφέρεια προτείνει μεταξύ άλλων, τη δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου για το καλάθι των αγροτικών προϊόντων.
Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπως ανακοινώθηκε ”έχει επεξεργασμένο σχέδιο για να ξεκινήσει η διαδικασία ίδρυσης με ίδιους πόρους και θα προχωρήσει στη μελέτη σκοπιμότητας για να μη χαθεί χρόνος”. Το δημοπρατήριο όπως αναφέρθηκε, ”θα είναι ένας σύγχρονος χώρος που θα μπορούν οι παραγωγοί να πωλούν τα προϊόντα τους οργανωμένα και σε ικανοποιητικές τιμές”. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Αγγελόπουλο ”η περιφέρεια έστειλε πρώτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ολοκληρωμένη πρόταση για την δημιουργία δημοπρατηρίου στη Δυτική Ελλάδα”, αλλά όπως πρόσθεσε ”το υπουργείο προχώρησε σε μελέτη σκοπιμότητας μόνο για τα δημοπρατήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε