Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νίπτει τας χείρας του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας για το ατύχημα με το τρενάκι! [vid]

Νίπτει τας χείρας του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας για το ατύχημα με το τρενάκι! [vid]
Εικόνα από το Tempo24

– Η οικογένεια αναμένεται να κινηθεί δικαστικά και εναντίον του Δήμου για το ατύχημα
– Η μητέρα και τα τρία παιδιά εκσφενδονίστηκαν από το τρενάκι όταν εκτροχιάστηκε το τελευταίο βαγόνι
– Το ατύχημα έγινε σε κεντρική πλατεία του Αιγίου και ο επιχειρηματίας δεν είχε άδεια για το τρενάκι αλλά… το λειτουργούσε κανονικά
– Πάνω από 2.000 άνθρωποι ήταν εκεί την ώρα του ατυχήματος
– Εξοργιστικές είναι οι “απαντήσεις” που έδωσε ο Δήμαρχος στο LiveNews
– Πώς περιέγραψε το ατύχημα ο πατέρας της οικογένειας στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live

Εξοργιστικές ήταν οι απαντήσεις που έδωσε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, Αθανάσιος Παναγόπουλος, για το σοκαριστικό ατύχημα που έγινε σε παράνομα τοποθετημένο τρενάκι στο Αίγιο, με μια μητέρα να καταλήγει στο νοσοκομείο και τα τρία παιδιά της να γλιτώνουν από θαύμα!

Το ατύχημα έγινε χθες, δίπλα από τους εορτασμούς του Δήμου για τα Χριστούγεννα. Αν και ο επιχειρηματίας του λούνα παρκ δεν έχει άδεια, λειτουργούσε ανενόχλητος την εγκατάσταση, στην οποία έγινε το ατύχημα.

“Η αδειοδότησή του ήταν σε εξέλιξη. Από μόνος του, αυθαίρετα, έκανε την εγκατάσταση στο χώρο της πλατείας. Με ρωτήσατε για χθες, εγώ χθες δεν βρισκόμουν στο Δήμο, βρισκόμουν στην Αθήνα για δουλειές” είπε ψύχραιμος ο Δήμαρχος, μιλώντας για το ατύχημα στο LiveNews…

Και συνέχισε: “Πρώτη φορά βλέπετε έναν άνθρωπο να κάνει κάτι αυθαίρετα; Ή είναι ο δήμαρχος να γυρνάει από πλατεία σε πλατεία; Έκανε μια αυθαίρετη κατασκευή. Και πόσοι άλλοι έχουν κάνει αυθαίρετες κατασκευές;.. Το γεγονός είναι θλιβερό, το αντιλαμβάνομαι αλλά…”

Ακούστε όλα όσα είπε ο Δήμαρχος, αλλά και η 39χρονη μητέρα, που νοσηλεύεται μετά το ατύχημα. “Κάναμε δύο τρεις στροφές και μετά δε θυμάμαι τίποτα. Το έβαλε πιο γρήγορα; Τι έγινε, δεν ξέρω. Εγώ ξύπνησα μετά στο νοσοκομείο. Το κυριότερο είναι ότι είναι τα παιδιά καλά” είπε μεταξύ άλλων η γυναίκα στον Νίκο Ευαγγελάτο:

Η 39χρονη μητέρα, εκσφενδονίστηκε μαζί με τα τρία παιδιά της ηλικίας 12, 5 και 4 ετών από το τρενάκι, όταν το τελευταίο βαγόνι στο οποίο βρίσκονταν, εκτροχιάστηκε. Αυτό το σοκαριστικό θέαμα, παρακολουθούσε ο πατέρας της οικογένειας, την ώρα που όλη η χώρα είναι σοκαρισμένη από το ατύχημα που έγινε στο Αίγιο…

“Είναι έγκλημα! Νόμιζα ότι η γυναίκα μου πέθανε”!

Συγκλονιστικά είναι τα όσα είπε ο πατέρας, στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, για τα όσα έζησε η οικογένειά του, στο τρενάκι “του τρόμου”:

“Δόξα τω Θεώ που η οικογένειά μου είναι καλά. Κατά την αποψή μου, γιατί ήμουν πολύ κοντά, δεν είχε τόση ταχύτητα το τρενάκι στο προηγούμενο γκρουπ. Όταν μπήκε η οικογένειά μου ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα. Είδα στη στροφή το τελευταίο βαγόνι να φεύγει και τα παιδιά μου και η σύζυγός μου σηκώθηκαν στον αέρα σα φύλλα!.. Δεν ήξερα τι θα δω κάτω στο τσιμέντο! Έτρεξα, φώναζα, ούρλιαζα “τα παιδιά μου, τα παιδιά μου”! Είδα πρώτα τον μεγάλο μου τον γιο, μετά τον Κωνσταντίνο και μετά την Εύη. Τα πήρα αγκαλιά και προσπαθούσα να τα ηρεμίσω. Πήγα στη σύζυγό μου, ήταν αναίσθητη, είχαν γυρίσει τα μάτια της και νόμιζα ότι πέθανε. Χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από την πυροσβεστική γιατί εγκλωβίστηκε κάτω από τη σκαλωσιά, στη βάση για το τρενάκι. Η γυναίκα μου για ένα δεκάλεπτο δεν είχε επικοινωνία. Φώναζα να έρθει γιατρός, υπήρχαν δύο γυναίκες γιατροί και της πήραν το σφυγμό και με ηρέμησαν ότι είχε σφυγμό”.

Ο πατέρας ξεσπάει, καθώς συνειδητοποιεί ότι θα μπορούσε να είχε χάσει την οικογένειά του.
Αυτή η εικόνα δε θα μου φύγει ποτέ απ’το μυαλό, να βλέπεις τα παιδιά σου στον αέρα! Είναι έγκλημα αυτό! Να πηγαίνεις να διασκεδάσεις και… δεν ξέρεις αν θα πάρεις τα παιδιά σου πίσω στο σπίτι; Έστησε ο άλλος αυθαίρετο (λούνα παρκ); Ρεύμα από πού πήρε; Το λούνα παρκ το έστηναν μία εβδομάδα μέσα στην πόλη και δεν το είδε κανένας;”

2.000 άνθρωποι ήταν χθες στο παράνομο λούνα παρκ!

Μόνο ανατριχίλα προκαλεί η σκέψη για το τι χειρότερο θα μπορούσε να είχε συμβεί στο παράνομο αυτό λούνα παρκ, στο οποίο την ώρα του ατυχήματος ήταν 2.000 άνθρωποι! Μάλιστα, σύμφωνα με τον πατέρα αλλά και την δικηγόρο της οικογένειας, αν δεν είχε γίνει το ατύχημα, σήμερα θα πήγαιναν εκεί σχολεία της περιοχής!

Την ίδια ώρα, ο Δήμος, δηλώνει ναι μεν ότι δεν είχε δώσει άδεια στο υπαίθριο λούνα παρκ αλλά… δεν μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις στο γιατί τελικά και πώς, λειτούργησε το λούνα παρκ.

Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αιγιαλείας, Γιώργος Ντέσκος, είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live: “Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είχαν καμία ενημέρωση… Δεν έγινε κάποια καταγγελία για το θέμα… Δεν πήρε ρεύμα ο επιχειρηματίας από εμάς.”

Στο νοσοκομείο η μητέρα – Καλά στην υγεία τους τα τρία παιδάκια

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο σύζυγος της τραυματισμένης γυναίκας, εκείνη νοσηλεύεται με μετατόπιση σπονδύλων. Ωστόσο “οι γιατροί μας είπαν ότι αν είχε χτυπήσει λίγο πιο κάτω, νωτιαίο μυελό, η γυναίκα μου θα είχε μείνει ανάπηρη” ανέφερε ο ίδιος.

Δικηγόρος οικογένειας: Θα κινηθούμε δικαστικά και για τον Δήμο

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρία Ιατροπούλου “το σημείο που έγινε το ατύχημα, με το σημείο που έγινε η κεντρική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα απέχουν 5 βήματα. Η κατασκευή του τρένου γινόταν 10 μέρες, Ο Δήμος λοιπόν δεν έχει καμία δικαιολογία να λέει ότι δεν γνώριζε.Η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει την ευθύνη της. Είναι ντροπή να λέει ο Δήμος ότι δεν είχε άδεια ο επιχειρηματίας. Και πώς έχτισε ο επιχειρηματίας μέσα στην πλατεία αυτή την επιχείρηση; Ρεύμα από πού πήρε; Πήρε από την κεντρική κολώνα του Δήμου. Είναι θαύμα ότι δε θρηνήσαμε θύματα. Ήταν 2.000 άνθρωποι εκεί… “

Η δικηγόρος προσθέτει ότι εκτός από τον επιχειρηματία του λούνα παρκ, η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά και εναντίον της δημοτικής αρχής.

Προκλητική η πλευρά του επιχειρηματία: “Μήπως σηκώθηκε η μητέρα;”

Στο μεταξύ, από την πλευρά του επιχειρηματία του λούνα παρκ, αφήνεται να εννοηθεί ότι μπορεί η μητέρα να σηκώθηκε από τη θέση της ενώ ήταν σε κίνηση το τρενάκι και για το λόγο αυτό να έγινε το ατύχημα.

“Αυτή μήπως σηκώθηκε και χτύπησε παλαμάκια και έχασε την ισορροπία της. Εδώ μηχανική βλάβη δεν υπάρχει πουθενά στο τρενάκι” ειπώθηκε μεταξύ άλλων στο tempo24. Ακούστε τις σχετικές δηλώσεις:

Πηγή: LiveNews, ΤΑΤΙΑΝΑ live, TEMPO24

 

 

 

 

 

 

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις