Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Έφυγε” ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος

“Έφυγε” ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο Πυργιώτης θεατρικός συγγραφέας.

Ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.

Ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1939. Είχε γράψει πλήθος θεατρικών έργων καθώς και σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, αλλά και νουβέλες, παιδικά παραμύθια και στίχους τραγουδιών. Ήταν τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικών και Μεταφραστών.

Μεταξύ άλλων, στη βιβλιογραφία του περιλαμβάνονται τα έργα: “Τα εφτά θαύματα του υποκόσμου”, “Ο αετός που δάκρυζε”, “Περιμένοντας τη βροχή”, “Η οδύσσεια του Μήτσου”, “Ο Βαρόνος”, “Ωχ τα νεφρά μου”, “Στην άκρη της πόλης”, “Μην ξεχαστώ και δε γυρίσω”, “Η δευτέρα παρουσία σε απευθείας μετάδοση”, “Ερασιτέχνης άνθρωπος”, “Στο νησί της φώκιας μονάχους-μονάχους”, “Στο νησί των γλάρων”, “Στο νησί της χελώνας καρέτα-καρέτα” και “Τα Χριστούγεννα ενός χαμένου σκύλου”.

Αξίζει να αναφέρουμε ένα από τα πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια στο οποίο έχει γράψει τους στίχους και έχει ερμηνεύσει η Χάρις Αλεξίου:

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 4μμ, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Πύργο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε