Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έγκλημα στον Λαγανά: Αγωγή – μαμούθ από την οικογένεια του δολοφονημένου φοιτητή

Έγκλημα στον Λαγανά: Αγωγή – μαμούθ από την οικογένεια του δολοφονημένου φοιτητή

– Δικαίωση στα ποινικά και τα αστικά δικαστήρια θα αναζητήσει η οικογένεια του Μπακαρί
– Μέσω του δικηγόρου τους, οι γονείς του δολοφονημένου φοιτητή προαναγγέλλουν τις επόμενες κινήσεις τους
– “Θα κάνουμε τα πάντα για την τιμωρία των δραστών αυτής απάνθρωπης επίθεσης”
– Θα ζητήσουν αποζημίωση για ψυχική οδύνη
– Ο φοιτητής ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου
– Από τα 9 άτομα που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό, τα 6 έχουν προφυλακιστεί

Τρεις εβδομάδες μετά τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 23χρονου Μπακαρί Χέντερσον στον Λαγανά της Ζακύνθου, η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή – που αρχικά είχε επιλέξει τη σιωπή- αποφάσισε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο, ώστε να εξαντληθεί η αυστηρότητα των αρχών στην τιμωρία των ενόχων όταν αυτοί οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας έχει αναλάβει ο γνωστός δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης, τον οποίο η οικογένεια εξουσιοδότησε να χειριστεί το ποινικό σκέλος και παράλληλα να στραφεί στα αστικά δικαστήρια καταθέτοντας αγωγή – μαμούθ κατά παντός υπευθύνου με την οποία θα ζητεί αποζημίωση για ψυχική οδύνη.

Ο Ανδρέας Πάτσης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς του 23χρονου, οι οποίοι προσπαθούν να συνέλθουν από το ισχυρό σοκ.

«Η οικογένεια βρίσκεται ακόμα σε συναισθηματικό vertigo και αυτό είναι απόλυτα λογικό γιατί το παιδί τους ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές και δεν γύρισε ποτέ. Έχω συνομιλήσει κατ’επανάληψη με τη μητέρα του Μπακαρί, που μου ζητάει επίμονα να κάνω ό,τι είναι δυνατόν σε νομικό επίπεδο για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Μέσα στον Αύγουστο θα ταξιδέψω στην Αμερική για να συναντήσω την οικογένεια από κοντά. Εκ μέρους της οικογένειας θα κάνουμε τα πάντα για την τιμωρία των δραστών αυτής της βάναυσης και απάνθρωπης επίθεσης»

O νεαρός φοιτητής από το Τέξας βρήκε τον θάνατο τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου σε Λαγανά, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ομάδα ατόμων, που τον κυνήγησε μετά από καβγά που ξεκίνησε με μια παρέα Σέρβων με αφορμή  μια selfie.

Ο άτυχος Μπακαρί δέχτηκε κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα και το κεφάλι με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, εκ των οποίων τα έξι έχουν προφυλακιστεί ενώ οι τρεις έχουν αφεθεί ελέυθεροι μεπεριοριστικούς όρους. Όλοι αρνούνται ότι είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν και υποστηρίζουν ότι σκοπό είχαν μόνο να τον εκφοβίσουν.

Πηγή: Εφημερίδα Παραπολιτικά

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε