Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Εγώ σε έβγαλα δήμαρχο”

Αμοργός. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Περπατάει στον δρόμο και όλοι του λένε: “Εγώ σε έβγαλα δήμαρχο. Μου χρωστάς χάρη”. Άντε όμως τώρα να βγάλεις άκρη.

Ο λόγος για τον Νικήτα Ρούσο που από την Κυριακή είναι ο νέος δήμαρχος Αμοργού με… μία ψήφο διαφορά!
 
Φαρμακοποιός και συνδικαλιστής στον χώρο του, κάτοικος Κρήτης μέχρι πρότινος και πλέον… δήμαρχος Αμοργού. Ο κ. Νικήτας Ρούσσος δεν είχε ζήσει ποτέ ξανά μια τέτοια αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση. Το αποτέλεσμα της Κυριακής τον έφερε νικητή στον νέο δήμο Αμοργού με 601 ψήφους, ενώ ο αντίπαλός του και απερχόμενος δήμαρχος κ. Νικόλαος Φωστιέρης κατέγραψε μία ψήφο λιγότερη.
 
«Σχεδόν όλοι οι ψηφοφόροι μου από την Κυριακή λένε με στόμφο “εγώ σε έβγαλα, μου χρωστάς χάρη”» λέει γελώντας ο 62χρονος φαρμακοποιός, ο οποίος επέστρεψε στη γενέτειρά του πριν από τρεις μήνες. «Δεν ήρθα για να ξεκουραστώ. Αν επιδίωκα κάτι τέτοιο, δεν θα ασχολιόμουν με τα κοινά» σημειώνει ο κ. Ρούσσος, ο οποίος επί 35 χρόνια ζούσε και εργαζόταν στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου για περισσότερα από 20 χρόνια υπήρξε πρόεδρος του τοπικού συλλόγου φαρμακοποιών.

O κύριος Νικήτας Ρούσσος νέος δήμαρχος Αμοργού

 
«Δεν εγκατέλειψα ποτέ το νησί μου, το επισκεφτόμουν κάθε χρόνο, ενώ είχα συμμετοχή και στους πολιτιστικούς συλλόγους των κατά τόπους Αμοργιανών» λέει, τονίζοντας ότι ο γιος του Αντώνης αποφάσισε πριν από τρία χρόνια να μείνει μόνιμα στην Αμοργό, ανοίγοντας τη δική του επιχείρηση στο πανέμορφο ορεινό χωριό της Λαγκάδας: ένα μεζεδοπωλείο που συνδυάζει τις κουζίνες της Κρήτης και της Αμοργού, των δύο νησιών που έχουν συνδεθεί με την οικογένεια. «Ενα πράγμα που λατρεύω και για το οποίο και η Αμοργός και η Κρήτη είναι ιδανικοί τόποι, είναι το να μαζεύω βότανα» αποκαλύπτει ο κ. Ρούσσος, που μίλησε στην εφημερίδα “Το Βήμα”.
 
Απαρνιέται τον χαρακτηρισμό «θρίλερ» που δόθηκε στην εκλογική αναμέτρηση του νησιού των Δυτικών Κυκλάδων. «Η Αμοργός έχει οκτώ εκλογικά τμήματα και η καταμέτρηση είχε ολοκληρωθεί 45 λεπτά αφότου έκλεισαν οι κάλπες. Απλά το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιάζει» σημειώνει χαρακτηριστικά για τη μία ψήφο διαφορά που τον ανέδειξε δήμαρχο. Η προεκλογική εκστρατεία του περιελάμβανε ομιλίες σε καφενεία, επισκέψεις σε σπίτια και… επαγγελματικές συμβουλές. «Οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους που επισκεπτόμουν είχαν πάντα μια ερώτηση σε σχέση με τα φάρμακα που χρησιμοποιούν» λέει για τα ξεχωριστά… βάσανα της προεκλογικής περιόδου .
 
Τα τελευταία χρόνια η Αμοργός έχει γίνει πόλος έλξης τουρισμού «εναλλακτικού» τύπου. «Επιθυμία μας είναι το νησί να αποφύγει τον μαζικό τουρισμό. Η Αμοργός δεν έχει να προσφέρει μόνο ήλιο και θάλασσα αλλά και ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο. Αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε το νησί μας είναι εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού. Η κατάσταση με τους βόθρους στην περιοχή της Αιγιάλης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αφόρητη» σημειώνει για τα πρώτα σχέδιά του.
 
Ενα εκλογικό αποτέλεσμα που κρίνεται με μία ψήφο διαφορά προφανώς καλεί τον δήμαρχο που κερδίζει να σεβαστεί τη μειοψηφία. «Ούτως ή άλλως αυτό θα συνέβαινε και 100 ψήφοι να ήταν η διαφορά» επισημαίνει ο κ. Ρούσσος, ο οποίος δηλώνει ότι αποδέχεται και την προσφυγή που θα καταθέσει στο εκλογοδικείο ο αντίπαλός του κ. Φωστιέρης. «Πάντως θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι ακριβές. Τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν πεντακάθαρα. Μάλιστα σε μια περίπτωση μια ηλικιωμένη ψηφοφόρος αντί για ψηφοδέλτιο έβαλε μέσα στον φάκελο την ταυτότητά της».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε