Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Εικόνες – φρίκης από δηλητηριασμούς ζώων στην Κρήτη

Αποτρόπαιο συνεχές έγκλημα στα Σφακιά της Κρήτης! Δηλητηριάζουν τα τελευταία δύο χρόνια κοπάδια με πρόβατα!

Ο αριθμός των δηλητηριασμένων προβάτων, όπως αποκαλύπτει το www.dete.gr, από το Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 ανέρχεται στα πεντακόσια. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται και τα νεογνά, τα οποία είναι αδύνατον να καταμετρηθούν.

Οι συστηματικοί δηλητηριασμοί των κοπαδιών έχουν καταγραφεί στον ορεινό όγκο μεταξύ των χωριών Ασφένδου και Αγίου Νεκταρίου, του δήμου Σφακίων, στα Χανιά της Κρήτης.

Τα πορίσματα των δηλητηριάσεων προκύπτουν από τα αντίστοιχα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Χανίων και του Ινστιτούτου Βιοχημείας, Τοξικολογίας Αθηνών. Το δηλητήριο που χρησιμοποιείται γι’ αυτό το έγκλημα βρέθηκε σε ζωοτροφές που είχαν τοποθετηθεί στον περιβάλλοντα χώρο των κοπαδιών με στόχο την εξόντωσή τους. Αρκετοί κτηνοτρόφοι της περιοχής έχασαν αρκετό μέρος ή και ολόκληρη την περιουσία τους.

Τα εγκλήματα αυτά -σύμφωνα πάντα με το www.dete.gr- ανήκουν σε μία γενικότερη ομάδα γεγονότων που συμβαίνουν σε ολόκληρη την Κρήτη, που έχουν στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση φιλήσυχων κατοίκων απομονωμένων περιοχών του νησιού, για να παραιτηθούν από τις περιουσίες τους, ώστε οι δράστες να τις εκμεταλλευτούν για την καλλιέργεια ναρκωτικών!

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε