Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έκλεισαν πάλι το δρόμο οι κάτοικοι της Πάτρας – Δίνουν νέο ραντεβού το πρωί της Κυριακής – ΒΙΝΤΕΟ

φωτό από patrastimes.gr
φωτό από patrastimes.gr

Για δύο ώρες απέκλεισαν οι κάτοικοι των Ιτεών το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα της Ακτής Δυμαίων μπροστά από την είσοδο του νέου λιμανιού αλλά και της Πειραϊκής Πατραϊκής διαμαρτυρόμενοι για το μεταναστευτικό μετά και τη δολοφονία του 30χρονου από τρεις Αφγανούς.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, σήμερα η συγκέντρωση δεν είχε εντάσεις.

Με την ισχυρότατη παρουσία της Αστυνομίας, έκαναν τη συγκέντρωση από τις 6 το απόγευμα. Στη συνέχεια τα περίπου εκατό άτομα, αποχώρησαν.

Στο μεταξύ την υπόσχεση πως η περιοχή τους θα αστυνομεύεται ακόμη περισσότερο από εδώ και πέρα, για να μην συμβούν ίδια περιστατικά, τους έδωσε ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Νίκος Σερέτης ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή για να επιβλέπει τα μέτρα ασφαλείας αλλά και να συναντηθεί με φορείς και κατοίκους.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους μετανάστες, η επιτροπή αγώνα των κατοίκων σε συνεργασία με τον τοπικό εκπολιτιστικό Σύλλογο και το Δήμο Πατρέων διοργανώνουν ανοικτή συζήτηση στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης την Κυριακή 27 Μαϊου στις 11:00 το πρωί.

Στην ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι, μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζουν τη θέση τους και αποστασιοποιούνται από εκείνους που κάνουν τον αγώνα τους “προϊόν εκμετάλλευσης”:

“Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συντοπίτες μας και γενικότερα τους συμπατριώτες μας ότι ο αγώνας μας έχει στόχο την ανατροπή των αποφάσεων και των νόμων που άπτονται του μεταναστευτικού προβλήματος και που σαν αποτέλεσμα έχουν να μας βυθίζουν σε πένθος να μας εξαγριώνουν, να μας θλίβουν και να μας αγανακτούν. Κάθε άλλη ερμηνεία, θεωρείται σκόπιμη και ύποπτη”.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΛ.ΑΣ: Χρυσαυγίτης και όχαστυνομικός ο κρανοφόρος στην Πάτρα

Πάτρα: ”Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία του Αθ.Λαζανά”!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε