Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εξαφάνιση στη Θεσπρωτία: Αγωνία για τον 35χρονο κτηνοτρόφο

Εξαφάνιση στη Θεσπρωτία: Αγωνία για τον 35χρονο κτηνοτρόφο

– Στο «κόκκινο» η αγωνία για την εξαφάνιση του 35χρονου Ηλία στη Θεσπρωτία
– «Κλειδώνω κι έρχομαι» τα τελευταία του λόγια στη γυναίκα του πριν χαθούν τα ίχνη του
– Με το αυτοκίνητο στη μίζα βρέθηκε το αυτοκίνητό του 35χρονου πατέρα δύο παιδιών
– Άθικτα έξω από τον στάβλο τα προσωπικά του αντικείμενα
– «Το παιδί κάποιος το πήρε» λέει η μητέρα του κτηνοτρόφου
– «Δεν είχε κανένα πρόβλημα, ήταν ευτυχισμένος»
– Έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ειδοποιήσει τις αρχές

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 35χρονο από τη Θεσπρωτία. Η εξαφάνιση και η έκκληση των συγγενών του.

Silver Alert για τον Ηλία

Silver Alert εκδόθηκε για τον 35χρονο κτηνοτρόφο απο τη Σίδερη Φιλιατών Θεσπρωτίας, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Κυριακή το πρωί,όταν πήγε στον στάβλο που διατηρεί η οικογένειά του, για κτηνοτροφικές δουλειές, κάτι που συνήθιζε να κάνει καθημερινά.

Με τις ώρες να περνούν και τον ίδιο να μην επιστρέφει, οι οικείοι του απευθύνθηκαν στις Αρχές και αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση αναζήτησής του,με άνδρες της ΕΜΑΚ και αστυνομικούς.

Σε κατάσταση αγωνίας η οικογένειά του, με πρώτη τη μητέρα του,φίλους αλλά και ξαδέρφια του  απευθύνουν απο την πρώτη στιγμή έκκληση μέσω των κοινωνικών δικτύων προς οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με το Α.Τ Ηγουμενίτσας.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Σύμφωνα με τους συγγενείς τους, ο 35χρονος κτηνοτρόφος συνομίλησε στις 11.30 το πρωί της Κυριακής με τη σύζυγό του που τον ενημέρωσε ότι ήταν καλεσμένοι για φαγητό στο σπίτι της μητέρας του. Ο Ηλίας της είπε ότι βρισκόταν στον στάβλο και ότι ξεκινούσε να γυρίσει στο σπίτι.

Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία που είχαν οι συγγενείς του με τον Ηλία Ντρίκο. Έκτοτε τα ίχνη του χάνονται και το θρίλερ κορυφώνεται…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Tatiana Live με την Τατιάνα Στεφανίδου στο Epsilon οι συνθήκες της εξαφάνισης είναι πολύ περίεργες.

Από τις 12 το μεσημέρι ο Ηλίας σταμάτησε να απαντά στα τηλέφωνα.

Ο πατέρας του που τον αναζήτησε στον στάβλο βρήκε εκεί το αυτοκίνητο με το κλειδί στη μίζα αλλά και το κινητό του, το πορτοφόλι του και όλα τα προσωπικά αντικείμενα του αγνοούμενου.

«Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά»

Ο Γεράσιμος Κουρουκλής πρόεδρος της Γραμμής Ζωής μιλώντας στην εκπομπή Tatiana Live δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο. Είπε ότι μπορεί να πρόκειται για οικειοθελή εξαφάνιση, για αυτοκτονία, απαγωγή, δολοφονία ακόμη και για ατύχημα αφού στην περιοχή υπάρχουν κυνηγοί ενώ μπορεί και να παραπάτησε αφού στην περιοχή υπάρχουν πολλές χαράδρες.

Το μεσημέρι της Κυριακής ενημερώθηκε η Πυροσβεστική που κινητοποιήθηκε αμέσως, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν όλες οι τοπικές αρχές, εθελοντές και ΕΜΑΚ.

Τι λέει η μητέρα του κτηνοτρόφου για την εξαφάνιση

Η μητέρα του αγνοούμενου μιλώντας στην εκπομπή είπε ότι όταν είδαν ότι ο 35χρονος Ηλίας καθυστερούσε ξεκίνησαν να του τηλεφωνούν εκείνη και η γυναίκα του.

«Ο άντρας μου ήταν κι αυτός στο βουνό, είχε πάει για κυνήγι. Τον παίρνουμε τηλέφωνο (σ.σ τον πατέρα του αγνοούμενου) και του λέμε “το παιδί δεν σηκώνει το τηλέφωνο, πήγαινε στον στάβλο να δεις.

Και πάει ο άντρας μου στον στάβλο και βλέπει τον στάβλο κλειδωμένο γιατί είχε κλειδώσει το παιδί για να φύγει και το αυτοκίνητό του ακριβώς απέξω. Και είχε τα κινητά του μέσα, το κλειδί στη μίζα έτοιμο να φύγει το παιδί, να έρθει σε μας» λέει η μητέρα του στην εκπομπή Tatiana Live στο Epsilon.

«Το παιδί έλειπε, αυτό φάνηκε σε εμάς σαν απαγωγή, έτσι το είδαμε εμείς. Γιατί το αυτοκίνητό του ήταν έτοιμο για να φύγει το παιδί να έρθει σε μένα. Το παιδί εξαφανίστηκε. Πήγα στην αστυνομία, το κατήγγειλα κι αρχίσαμε να ψάχνουμε. Ό,τι έγινε, έγινε εκεί στον στάβλο, εκεί που ήταν το αυτοκίνητο» λέει η μάνα του κτηνοτρόφου.

Η μητέρα του 35χρονου Ηλία ήταν κατηγορηματική. «Δεν είχε διαφωνίες, δεν είχε διαφορές με κανέναν, με κανέναν, με κανέναν. Ήταν πολύ ήσυχο παιδί»

«Δεν είναι ληστεία, το παιδί το αρπάξανε»

Όσο για το αν είχε παραπονεθεί για κάποιο πρόβλημα με τη σύζυγό του, η μητέρα του Ηλία δήλωσε στην εκπομπή Tatiana Live:

«Όχι και αυτό αναρωτηθήκαμε κι εμείς. Το συζητήσαμε λίγο σαν οικογένεια, όχι δεν φάνηκε κάτι. Και από χθες στις 12 ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε το παιδί.

Δεν είχε ψυχολογικό πρόβλημα το παιδί. Κανένα πρόβλημα υγείας δεν είχε το παιδί. Τίποτα. Το παιδί ήταν παντρεμένο, είχε δύο παιδάκια, ήταν καλά, δεν είχε κανέναν λόγο. Το παιδί είναι σαν να το πήραν, έτσι μας φαίνεται εμάς. Το πήραν την ώρα που πήγε να φύγει. Εκεί κάτι έγινε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι λίγο πιο πέρα, υπάρχει «πέρασμα» για ναρκωτικά.

«Δεν έγινε ληστεία Είχε το πορτοφόλι του το παιδί. Μια ζώνη που έβαζε τα πράγματα του, βρέθηκε εκεί. Δεν έγινε ληστεία, το παιδί το αρπάξανε».

Η μητέρα του Ηλία απεύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις αρχές ή με την οικογένεια.

«Άγιος άνθρωπος, δεν είχε πειράξει μερμήγκι»

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησε και η Άννα παιδική φίλη του Ηλία και φίλη με την οικογένεια που έκανε λόγο για ένα εξαίρετο παιδί.

«Ένας άνθρωπος άγιος δεν έχει πειράξει μερμήγκι. Με το χαμόγελο στα χείλη. Ήταν ευτυχισμένος με την οικογένεια του. Έπαιζε με τα παιδιά του, δεν είχε κανένα πρόβλημα».

«Τον περιμένουν τα παιδιά του»

Στην εκπομπή Tatiana Live μίλησαν και ο κουμπάρος αλλά και ο δήμαρχος Φιλιατών.

Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι στην περιοχή υπάρχει πέρασμα από την Αλβανία και ότι πολλές φορές έχουν γίνει συλλήψεις για ναρκωτικά αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό σχετίζεται με την υπόθεση.

Ο δήμαρχος είπε επίσης ότι αύριο θα σηκωθεί και ελικόπτερο για να συνδράμει τις έρευνες.

Ο κουμπάρος του 35χρονου κτηνοτρόφου είπε ότι ο Ηλίας δεν είχε προστριβές με κανέναν και ότι ήταν ήσυχος άνθρωπος. Να γίνει κάτι να γυρίσει ο άνθρωπος στο σπίτι του, ευχήθηκε ο κουμπάρος του Ηλία. «Τον περιμένουν τα παιδιά του…»

Με πληροφορίες από Tatiana Live και epirus-tv

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις