Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εξήντα εννέα χρόνια απο την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου

Αισθητά περιορισμένη ήταν η παρουσία πολιτικών στον εορτασμό της 69ης επετείου από τo ιστορικό γεγονός, οι οποίοι όμως έγιναν δεκτοί με συνθήματα απο Αγανακτισμένους.

Στο σύνολό τους οι ομιλητές έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα, την οποία μάλιστα χαρακτήρισαν πιο αναγκαία από ποτέ άλλοτε. Ανέφεραν ακόμη ότι ειναι ανάγκη σήμερα να εκπληρωθεί το χρέος απέναντι στη γενιά του 40.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς σημείωσε πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι με τις μειώσεις των συντάξεων πρώτα απ’ όλα δείχνουμε ασέβεια στη γενιά της αντίστασης χωρίς να λύνουμε το πρόβλημα που καθημερινά διογκώνει η κακοδιαχείριση. Πιάνοντας λίγες σταγόνες δεν σταματάμε την πλημμύρα».

Στη συγκέντρωση ήταν και μια ομάδα «Αγανακτισμένων» η οποία υποδέχθηκε με συνθήματα τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων -ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, Δημοκρατική Αριστερά – που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Προστασίας Καταναλωτή Δημ. Σπυράτος.

Φέτος και η συμμετοχή των αντιστασιακών οργανώσεων ήταν συγκριτικά περιορισμένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη για φέτος αφού την ερχόμενη Κυριακή στις πλαγιές του Γοργοποτάμου θα αποτιμήσουν φόρο τιμής οι αντιστασιακοί και οι οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε