Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εξώδικα από πολίτες σε βουλευτές – Στο NewsIt οι πρωτεργάτες του κινήματος!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πολίτες από το Ηράκλειο, τα Χανιά και την Πιερία ζητούν από τους βουλευτές της περιφέρειάς τους, να μην ψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα…

Την αρχή έκαναν αγανακτισμένοι πολίτες του Ηρακλείου. Με ένα εξώδικο – που για την ώρα έχουν υπογράψει 1.380 πολίτες – στρέφονται κατά των 8 βουλευτών του νομού. Τους ζητούν να μην ψηφίσουν τα μέτρα του Μνημονίου 2 και επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί με προστατεύουν.

Ο δικαστικός κλητήρας πήγε το εξώδικο στους: Βασίλη Κεγκέρογλου, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Φραγκίσκο Παρασύρη,  Μαρία Σκραφνάκη, Μανόλη Στρατάκη, Μανόλη Κεφαλογιάννη, Λευτέρη Αυγενάκη, Μιχάλη Κριτσωτάκη. Διαβάστε εδώ το κείμενο του εξώδικου

Οπως δήλωσε στο Newsit η κυρία Λίζα Κατσαμποξάκη, πρωτεργάτης του κινήματος των πολιτών που υπέγραψαν το εξώδικο  από το Ηράκλειο “όλοι εμείς που είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την καταστροφική καταιγίδα που μας εχει πλήξει σκεφτηκαμε να στείλουμε το εξώδικο στους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, τους βουλευτές μας, οι οποίοι κάθε 4 χρόνια μας ζητούν την ψήφος μας. Απαιτούμε να πράξουν αυτό για το οποίο έχουν πάει στο κοινοβούλιο, δηλαδή να υπερασπιστούν το Σύνταγμα, τους νόμους, τα συμφέροντα του ελληνικού λαού,  τα συμφέροντα του εθνικού πλούτου. Περιμένουμε και ελπίζουμε να προκαλέσουμε τη συνείδηση των πολιτικών μας. Δεν πιστεύω πως κανένας θέλει να συνδέσει ιστορικά το όνομα του με τη μεγαλύτερη προδοσία που έχει συντελειστεί στην ιστορία των εθνών. Επικαλούμαστε το ένστικτό τους, όπως στο Πολυτεχνείο οι φοιτητές φώναζαν στους στρατιώτες “είμαστε αδέλφια” έτσι και αυτοί να καταλάβουν πως τα συμφέροντα του ελληνικού  λαού είναι πάνω από τα συμφέροντα των δανειστών”.

Ακούστε εδώ τη δήλωση της κ.Κατσαμποξάκη

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Μαρής που το εξώδικο φέρει και τη δική του υπογραφή “θέλω να προσθέσω μόνο πως το αδίκημα κατά τη δική μου αποψη έχει ήδη συντελεστεί. Έχει ήδη υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο και ετοιμάζονται να ψηφίσουν και το δεύτερο. Οι βουλευτές πρέπει να καταλάβουν ότι δεν ειναι μόνοι τους σε αυτο τον κόσμο. Αντιπροσωπεύουν εμάς, μετά από αυτούς θα υπάρξουν κάποιοι άλλοι και οι άλλοι μπορεί να μην είναι σαν αυτούς. Πρέπει να ξέρουν πως βρίσκονται σε κίνδυνο και πως οι πολίτες τους κρίνουν. Δεν έχουμε καμία κομματική ομπρέλα. Υπογράφουμε σαν έλληνες πολίτες και έχουμε αποποιηθεί τις κομματικές μας ταυτότητες”.

Aκούστε εδώ τη δήλωση του κ.Μαρή

Τέλος η κυρία Ζηνωβία Κατοπότη πρόσθεσε “περιμένουμε από τους πολίτες να ταρακουνηθούνε. Υπάρχει βέβαια το εξής ζήτημα. Θα καταλάβουν; Μπορούν να καταλάβουν; Η κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν; Γιατί εάν δεν καταλαβαίνουν είναι θέμα ευφυίας, εάν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είναι θέμα συνείδησης. Δυστυχώς δεν υπάρχιε τρόπος μετάγγισης ούτε ευφυίας, ούτε συνείδησης”.

Εξώδικο και σε 3 βουλευτές του νομού Χανίων
Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του νομού, απέστειλε εξώδικο διαμαρτυρία προς τους βουλευτές Χανίων καθιστώντας τους υπεύθυνους για τις συνέπειες του Μνημονίου 2 επί του Ελληνικού Λαού. Τους καλεί να μην το ψηφίσουν και να εκπροσωπήσουν τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών που τους έστειλαν στον κοινοβούλειο για να υπερασπίζουν τα συμφέροντα του Λαού και του Έθνους. Τους τονίζουν δε ότι αν δεν το πράξουν αναλαμβάνουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους, για τις οποίες θα κληθούν να απολογηθούν. (διαβάστε εδώ τα ονόματα των βουλευτών που το έλεβαν αλλά και το πλήρες κείμενο του εξώδικου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Έδωσαν ραντεβού αγανάκτησης Τετάρτη 07.00 το πρωί στη Βουλή


Θεσσαλονίκη: Η βροχή δεν πτόησε τους Αγανακτισμένους

Eυρύ κάλεσμα από τους Αγανακτισμένους Ηρακλείου

Mέτρα – σοκ 28 δισ.ευρώ θα γονατίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε