Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ελεύθερη με εγγύηση η γνωστή επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης που δεν απέδιδε ΦΠΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η εγγύηση που πλήρωσε είναι 50 χιλιάδες ευρώ ενώ αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο να μη φύγει από τη χώρα. Αυτά, μετά την απολογία της στον 1ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Η 62χρονη είναι ιδιοκτήτρια γνωστής αλυσίδας ρούχων και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.
Η ίδια αρνήθηκε την κατηγορία ότι δεν απέδωσε ΦΠΑ, σε βαθμό κακουργήματος,
για την οφειλή της προς το ελληνικό δημόσιο ύψους 600 χιλιάδων ευρώ, για το διάστημα από τον περασμένο Απρίλιο έως σήμερα.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, έλεγε για οξύτατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρησή της, λόγω της οικονομικής κρίσης στο κλάδο ως συνέπεια και της κακής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Υποστήριξε δε ότι η ανάγκη να διατηρηθεί στη ζωή η εταιρία και να διασωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, δημιούργησε αυτήν την απαίτηση από ΦΠΑ, ενώ υπενθύμισε ότι η επιχείρησή της έδωσε το 2010 φόρους πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο.

Παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την ακίνητη περιουσία της εταιρίας αλλά και της προσωπικής της, εμπορικής αξίας ύψους 30 και 6 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένη να πουλήσει μέρος της περιουσίας αυτής ώστε να καλυφθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις της επιχείρησης.

Ωστόσο, τα μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος της εταιρίας αλλά και της ιδίας (στέρηση φορολογικής ενημερότητας, δέσμευση εταιρικών λογαριασμών), κάνουν αδύνατη την εκποίηση των ακινήτων.

Ανακριτής και εισαγγελέας με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμα:

Πασίγνωστη επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 400.000 ευρώ!

Άρχισαν οι συλλήψεις για μη απόδοση του ΦΠΑ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε