Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

«Ένας εφοριακός λιγότερος» – Συγκλονίζουν οι περιγραφές για τον 45χρονο με το τσεκούρι

«Ένας εφοριακός λιγότερος» – Συγκλονίζουν οι περιγραφές για τον 45χρονο με το τσεκούρι
ΦΩΤΟ kozanimedia

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι στη Φλώρινα οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη του 45χρονου «πρωταγωνιστή» της πρωτοφανούς επίθεσης με το τσεκούρι, τον Ιούλιο του 2020, στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Συγκλονίζουν τα αποσπάσματα των καταθέσεων μαρτύρων, που δημοσιεύει το Kozanimedia ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του δράστη.

Συμβασιούχος εργαζόμενη στη ΔΟΥ Κοζάνης που συνέβαλε στον αφοπλισμό του 45χρονου

«Κατά τη διάρκεια της πάλης αυτό που θυμάμαι είναι ότι είχε πολλή δύναμη… ήταν ότι πιο φρικιαστικό έχω δει, να βλέπω σπασμένο πρόσωπο… μάτια πεταμένα… ανοιχτό κεφάλι… όλα αυτά τα απολάμβανε και έλεγε “‘Ήταν καλό; Σας άρεσε; Καλά να πάθετε!” Έβριζε το σύστημα και τη γραφειοκρατία. Δεν έπρεπε να πάω να το δω αυτό ήταν φριχτό.. ο Πέτρος ήταν στην καρέκλα.. του έλεγα “Πέτρο κουράγιο”.

Συμβασιούχος εργαζόμενη στη ΔΟΥ Κοζάνης

«Μπήκε στο γραφείο, κατέβασε το σάκο και τον είδα πάνω από το κεφάλι του Πέτρου με το τσεκούρι… είδα να τον χτυπάει και τότε τσίριξα κι έτρεξα πάνω. Όταν κατέβηκα κάτω είδα παντού αίματα σαν σφαγείο, τέτοια αγριότητα δεν πίστευα ότι θα ζήσω… χρειάστηκα ψυχιατρική υποστήριξη για να συνέλθω. Δεν μίλησε καθόλου ήταν ψύχραιμος. Δεν άντεξα αυτό που έγινε και παραιτήθηκα».

Τέως συμβασιούχος εργαζόμενος στη ΔΟΥ Κοζάνης, που συνέβαλε στον αφοπλισμό του δράστη

«Εγώ μπήκα όταν τον είχαν ακινητοποιήσει η Μ… με τον Π…. και έλεγε ο δράστης γ@.ώ το σύστημα σας τσιράκια του συστήματος… Είχε πολλή δύναμη δεν άφηνε το τσεκούρι και έλεγε “Σας άρεσε αυτό που σας έκανα;” Τότε ο 45χρονος ανέφερε πως “δεν ήθελα να μου πάρουν το τσεκούρι και δεν ήθελα να πληγώσω άλλον».

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ

«Ανέβηκα στον δεύτερο όροφο… σφαγείο, τσιρίδες, φωνές κλάματα… είδαμε τους τραυματίες και τον σάκο που είχε μέσα ένα μεγάλο μαχαίρι 21 εκατοστά, έναν σουγιά μικρό και ένα ακόμα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι ξυλουργοί για να σκαλίσουν ξύλο. Τον άκουσαν συνάδελφοι να λέει “Ένας εφοριακός λιγότερος, τώρα θα έρθει και η σειρά σας”. Το πιστεύω πως πήγε να κάνει ζημιά και προσωπική μου γνώμη είναι πως το έχει σχεδιάσει»

Αστυνομικός ομάδας ΔΙΑΣ

«Τους είδα μέσα στα αίματα… τον συλλάβαμε και τον πήραμε και μας είπε όταν τον κατεβάζαμε “ένας εφοριακός λιγότερος”.

Αστυνομικός ΔΙΑΣ

«Είδαμε μία λίμνη αίματος, είδαμε τους τραυματίες σε άσχημη κατάσταση…κάναμε άμεσα τη σύλληψη και όταν τον ρωτήσαμε μας είπε “ένας εφοριακός λιγότερος, μετά έχετε εσείς σειρά”. Από την εμπειρία μου θεωρώ που ήξερε τι πήγε να κάνει και θα έκανε περισσότερα. Τον γνωρίζαμε, ήμουν και στην πρώτη σύλληψη που έσπασε μερικά παρκόμετρα και ένα ΑΤΜ και τότε έβριζε το σύστημα. Αν δεν υπήρχε κάποιος να παλέψει μαζί του θα είχε δυνάμεις να κάνει μεγαλύτερο κακό»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις