Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ένταση και αναβολή πλειστηριασμών και στην Πάτρα – Συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να “σπάσουν” την αποχή [pics]

Ένταση και αναβολή πλειστηριασμών και στην Πάτρα – Συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να “σπάσουν” την αποχή [pics]

Ένταση επικράτησε σήμερα το απόγευμα έξω από το Ειρηνοδικείο Πατρών όταν δύο συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να “σπάσουν” την αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών, που είχε αποφασιστεί για σήμερα από τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Έξω από την αίθουσα που γίνονται οι πλειστηριασμοί στην Πάτρα στο δικαστικό μέγαρο από την οδό Μαιζώνος, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς διαδηλωτές, συλλογικότητες, φορείς και αναρχικοί που εμπόδιζαν την είσοδο.

Οι δύο συμβολαιογράφοι αποχώρησαν μετά από λίγη ώρα και αφού αποφασίστηκε η αναβολή των περιπτώσεων.

Στην κινητοποίηση βρέθηκε και η Δημοτική Παράταξη “Όλοι μαζί για την Πάτρα” με την επικεφαλής της και Δημοτική Σύμβουλο Βίβιαν Σαμούρη, η οποία μιλώντας στο tempo24.gr σημείωσε πως: 

“Έχουμε κρούσει πολλές φορές τον “κώδωνα του κινδύνου” για την βραδυφλεγή βόμβα των αναγκαστικών εξώσεων συμπολιτών μας από τα σπίτια τους, λόγω οφειλών σε τράπεζες. Όσα είχαμε φοβηθεί, αναφέρει και προβλέψει ήδη έχουν ψηφιστεί και είναι σε ισχύ.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, βιώνουμε, και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό, τα αποτελέσματα, αφού στην πόρτα των ειρηνοδικείων για πλειστηριασμό βρίσκονται πλέον ακίνητα (χωρίς, κατ’ αρχήν, να έχουν εξαιρεθεί οι πρώτες κατοικίες, έστω των προβλεπόμενων τ.μ.) και για χρέη προς το Δημοσιο, ακόμα και για μικροποσά (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι. Βλέπε Θεσσαλονίκη).

Μάλιστα έχω ήδη ζητήσει ως επικεφαλής της παράταξης, από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να συζητηθεί, το μεγάλο αυτό κοινωνικό ζήτημα, στο δημοτικό συμβούλιο και να ληφθούν μέτρα σε ότι αφορά την πόλη και τους συμπολίτες μας. Το αίτημα έγινε δεκτό και θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, σήμερα επρόκειτο να εκδικαστούν δύο περιπτώσεις με τη μία να είναι ιδιοκτήτη γνωστού εκπαιδευτηρίου, όμως κανείς δεν είχε προσέλθει για να πλειοδοτήσει και έτσι ο πλειστηριασμός θα κηρυσσόταν ως άγονος.

Αποτέλεσμα είναι να πέφτει η τιμή, όπως τονίζουν μέλη των συλλογικοτήτων που βρέθηκαν στο σημείο και έτσι τα “κοράκια” που αναμένουν να αγοράσουν σε τιμή εξευτελιστική ακίνητα και να μένουν χρήματα μόνο για τα οφειλόμενα στο κράτος και τυχόν εργαζόμενοι να μην μένει να λάβουν τίποτα.

Πηγή: tempo24
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε