Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Επεισόδια και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη- Σκέπασαν με την ελληνική σημαία το θυρεό του γερμανικου προξενείου-Video

Επεισόδια και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη- Σκέπασαν με την ελληνική σημαία το θυρεό του γερμανικου προξενείου-Video

Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συγκεντρώθηκαν στον χώρο της παρέλασης, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου…

Οι συγκεντρωμένοι σταμάτησαν στο ύψος του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου. Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε  μπροστά τους και τους εμπόδιζε να φτάσουν στο οδόστρωμα της εξέδρας των επισήμων. Στις 11.30, η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές ατόμων, που κινήθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων.

Eν τω μεταξύ, με καθυστέρηση 10 λεπτών άρχισε η παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ το παρών έδωσαν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης (ΝΔ), ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ο σε αργία περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, με εκπροσώπους των στρατιωτικών και λοιπών αρχών της πόλης.

Κατά τη διεξαγωγή της παρέλασης, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατήγγειλαν το κλίμα αστυνομοκρατίας. Στη διάρκεια της παρέλασης, μέρος των μαθητών που συμμετείχε σε αυτή, δεν έστρεψε το κεφάλι στους επισήμους.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρότερη από κάθε άλλη φορά.

Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε πάνω από 40 προσαγωγές. Τα περισσότερα άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που ακολούθησε αφού ολοκληρώθηκε η παρέλαση όπου και ξεκίνησαν επεισόδια μικρής έκτασης στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κάνουν πορεία πριν ακόμα αποχωρήσουν οι επίσημοι. Ισχυρή αστυνομική δύναμη τους απώθησε και τους κράτησε μέχρι που αποχώρησαν οι επίσημοι, οπότε και απελευθέρωσε το δρόμο.

Οι διαδηλωτές πέρασαν μπροστά από το προξενείο της Γερμανίας, το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίπλα από το σημείο όπου στήνεται η εξέδρα των επισήμων.

Οι αγανακτισμένοι σκέπασαν το θυρεό του γερμανικου προξενείου με την ελληνική σημαία. Δείτε το video

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δεν ανέβηκαν στις θέσεις τους στην εξέδρα των αυτοδιοικητικών και παρακολούθησαν την παρέλαση όρθιοι στο οδόστρωμα, μπροστά από την εξέδρα.

Δείτε φωτό από το seleo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Όλα όσα έγιναν στην στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Πάτρα: Χημικά και άγριο ξύλο στην παρέλαση!


Χανιά: Παρέλαση… χημικών – Μια γυναίκα στο νοσοκομείο!

Επεισόδια και χημικά στο Ηράκλειο- Διακόπηκε πριν ξεκινήσει η παρέλαση

Λάρισα: Παρέλαση με μούτζες και μάχες σώμα με σώμα!


”Επετειακό”… ξύλο στην παρέλαση της Ξάνθης – Video


Χίος: Διαδηλωτές ”μπλόκαραν” την παρέλαση – Άφαντοι οι επίσημοι!


Ρόδος: Έκλεισαν τα μικρόφωνα για να μην ακούγονται οι αποδοκιμασίες!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε