Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Επισκευάζουν μόνοι τους τα περιπολικά οι Αστυνομικοί στην Ξάνθη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με την “ψυχή στο στόμα” φοβούμενοι ακόμη και για τη σωματική τους υγεία μπαίνουν σε καθημερινή βάσ και όταν απαιτηθεί, οι αστυνομικοί υπάλληλοι της Ξάνθης στα αυτοκίνητα, τα οποία παρουσιάζουν σοβαρές δυσλειτουργίες και βλάβες που… επδιωρθώνουν μόνοι τους οι αστυνομικοί!

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής κίνησης αστυνομικών υπαλλήλων Ξάνθης Κώστας Μαλικόπουλος, λέει ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και τα υλικοτεχνική υποστήριξη αποτελούν το βασικό “σκόπελο” που καθημερινά οι ίδιοι καλούνται να υπερπηδήσουν, για να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, με την εγκληματικότητα να οργιάζει στην περιοχή.

“Δεν ακούει κανένας! Δείχνει ένα πρόσωπο η κοινωνία που εγώ δεν το έχω ξαναδεί τα τελευταία 15χρόνια που είμαι στον συνδικαλισμό” λέει ο κύριος Μαλικόπουλος για να συμπληρώσει πως τα αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, υπολειτουργούν στις περισσότερες των περιπτώσεων
ενώ παράλληλα η κυβέρνηση δεν έχει δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον για την κάλυψη των οργανικών αναγκών των εν λόγω τμημάτων.

“Στέλνουν κόσμο εδώ πάνω με αποσπάσεις, τη στιγμή που στείλανε στη Μεσσηνία και την Ναύπακτο άτομα ενώ εδώ δεν έχουν καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις” αναφέρει ο ίδιος, εξηγώντας πως “μας στέλνουν μόνο πέντε άτομα. Να δούμε που θα πάνε αυτοί οι πέντε. Στη Γενισέα που δεν βγάζει περιπολικό; Στα ορεινά που έχει απογυμνωθεί η τροχαία για να καλύψουμε τα κενά στον Μεθοριακό Σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου; Η ασφάλεια υπολειτουργεί, η τροχαία υπολειτουργεί, 15 άτομα κάθε μέρα στέλνουμε στο Παρανέστι. Δημιουργούν υπηρεσίες χωρίς να τις ενισχύουν από πίσω με το απαραίτητο προσωπικό”.

Σχολιάζοντας την κατάσταση των αστυνομικών οχημάτων ο κύριος Μαλικόπουλος, μιλάει για ακόμη μια φορά την άσχημη εικόνα που αυτά παρουσιάζουν εξηγώντας πως “δεν μας έχουν δώσει λεφτά να φτιάξουμε τα περιπολικά μας και να ανανεώσουμε τον στόλο μας. Τα ελάχιστα περιπολικά που έχουν μείνει τα επισκευάζουμε με προσωπικές γνωριμίες και με χρήματα δικά μας”…

Διαβάστε ακόμα:

Ξάνθη: Κλέβουν καπνό από τα χωράφια για να φτιάξουν… τσιγάρα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε