Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Επίταξη 28 στρεμμάτων στο Ακρωτήρι για την κατασκευή του νέου αγωγού καυσίμων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πέντε ακίνητα συνολικής έκτασης 28 στρεμμάτων αποφάσισε να επιτάξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Ακρωτήρι Χανίων προκειμένου να προχωρήσει το έργο κατασκευής νέου αγωγού μεταφοράς κηροζίνης…

… από το Μαράθι στον κόλπο της Σούδας μέχρι την αεροπορική Αμερικανική Βάση και την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Όπως ανακοίνωσε στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, ο δήμαρχος κ.Μανώλης Σκουλάκης πρόκειται για ακίνητο της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου 3.400 τετραγ.μέτρων, τρία ακίνητα ιδιωτών συνολικής έκτασης 5.659 τετραγ.μέτρων και μια έκταση 18,7 στρεμμάτων η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο ανήκει στο δήμοσιο, αλλά σύμφωνα με τον Δήμο, αποτελεί δημοτική έκταση.

Μάλιστα σύμφωνα με το flashnews.gr ο κ.Σκουλάκης τόνισε πως επειδή τον καλούν να υπογράψει την επίταξη εκ μέρους του δημοσίου, ο ίδιος δεν πρόκειται να εκχωρήσει την υπογραφή του αφού η συγκεκριμένη έκταση δεν είναι του δημοσίου αλλά του δήμου Χανίων.

Ο δήμαρχος Χανίων διευκρίνησε πως σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η επίταξη αποφασίστηκε προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα και εμπλοκές υπηρεσιών, έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα το έργο κατασκευής του νέου αγωγού μεταφοράς καυσίμων.

Στην συνέχεια οι εκτάσεις αυτές θα απαλλοτριωθούν και στους ιδιοκτήτες τους θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις που προβλέπονται.

Να σημειωθεί πως η αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς κηροζίνης που χρησιμοποιείται σήμερα στις αεροπορικές πολεμικές εγκαταστάσεις κρίνεται επιβεβλημένη καθώς ο υπάρχων κατασκευάστηκε διερχόμενος έξω από τα όρια του χωριού Στέρνες Ακρωτηρίου στην δεκαετία του ’60.

Μάλιστα το πρώτο έργο προυπολογισμού 18 εκατομ ευρώ προχωρά και έχει ήδη δημοπρατηθεί, ενώ για το δεύτερο προχωρά η μελέτη.

Πάντως εκ μέρους των επικεφαλής της αντιπολίτευσης τονίστηκε πως το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων για να υπάρχει πλήρης ενημέρωση .

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε