Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιχείρηση διάσωσης 60χρονου με καρδιακά προβλήματα στους πρόποδες του Ψηλορείτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η δύσκολη επιχείρηση διάσωσης του άνδρα, που εγκλωβίστηκε σε ορεινή περιοχή του Ρεθύμνου, βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το μεσημέρι.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, o 60χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του, κινούνταν με δίκυκλο σε δύσβατο δρόμο κοντά στο Αμάρι όταν, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε απότομη πλαγιά , με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφριά στο δεξί πόδι και το κεφάλι αλλά και να εγκλωβιστεί στο σημείο.

Ο ίδιος, μέσω του κινητού του ειδοποίησε τις αρχές χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν.

Λίγη ώρα αργότερα κατάφερε να απεγκλωβιστεί και να ανέβει την πλαγιά ωστόσο η κόπωση και ο ελαφρύς τραυματισμός του δεν του επιτρέπουν να μετακινηθεί.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον 60χρονο ο οποίος ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του και περιμένει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον παραλάβει. Ωστόσο δεν ήταν σε θέση να δώσει το ακριβές στίγμα του και περιέγραψε μόνο ότι στο σημείο που βρίσκεται υπάρχουν πολλές κεραίες.

Στην περιοχή ανέβηκε ύστερα από το άκουσμα ενός άσχημου νέου που τον οδήγησε στην κυριολεξία να “πάρει τα βουνά” με αποτέλεσμα στη σύγχυσή του να πάθει το τροχαίο και να εγκλωβιστεί στην περιοχή.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής προσπάθησε να εντοπίσει τον 60χρονο από τον απινιδωτή που έχει πάνω του εξαιτίας των καρδιακών προβλημάτων και να κατευθύνει το ασθενοφόρο.

Τελικά σε επικοινωνία που είχαν με τον 60χρονου του έδωσαν οδηγίες να ανάψει φωτιά και τελικά από τους καπνούς κατάφεραν να τον εντοπίσουν στις 16:30 περίπου.

Η περιπέτεια όμως του 60χρονου και των διασωστών δεν τελειώνει εδώ καθώς είναι αδύνατη η προσέγγιση από τα οχήματα της υπηρεσίας και πεζοπόρο τμήμα κατευθύνεται προς το σημείο για να παραλάβει τον τραυματία.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Ένας έρωτας στο αυτόφωρο – Ιστορία αγάπης με ρίσκα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε