Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης Γερμανίδας τουρίστριας στον Ψηλορείτη

Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης Γερμανίδας τουρίστριας στον Ψηλορείτη

Σε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι επιχείρηση διάσωσης μιας γερμανίδας τουρίστριας που τραυματίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία κοντά στο σπήλαιο Καμαρών στον Ψηλορείτη.

Επιχείρηση στήθηκε από την 3η ΕΜΑΚ και το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στις Μοίρες με τη συνδρομή και του ΕΚΑΒ μετά την ειδοποίηση που δέχτηκαν από ξενοδοχείο της Μεσαράς για ένα ζευγάρι τουριστών που χάθηκε σε ορεινό μονοπάτι κοντά στο Καμαραϊκό Σπήλαιο.
 
Η ειδοποίηση έφτασε στην πυροσβεστική υπηρεσία πριν λίγη ώρα και τώρα κατευθύνονται προς το σημείο που βρίσκεται το ζευγάρι δυνάμεις προκειμένου να βοηθήσουν τη γυναίκα που έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να προχωρήσει. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ζευγάρι είχε πάει για πεζοπορία στο μονοπάτι Ε4 ωστόσο η γυναίκα έπεσε και χτύπησε.

Ο σύζυγος πήρε από το κινητό του τηλέφωνο το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν στη Μεσαρά και εκείνο με τη σειρά του ενημέρωσε τις αρχές που τώρα έχουν στήσει ολόκληρη επιχείρηση. Αυτή την ώρα το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και των Μοιρών ανεβαίνει το βουνό και προσπαθεί να φτάσει στο σημείο όπου είναι η τραυματισμένη γυναίκα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.  
 

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι το φαινόμενο με τραυματισμένους τουρίστες και επιχειρήσεις διάσωσεις τους από τις αρμόδιες αρχές στα ορεινά μονοπάτια της Κρήτης είναι εξαιρετικά συνηθισμένο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε