Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους οι αγρότες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι Έλληνες αγρότες, ισχυριζόμενοι στο ΑΜΠΕ ότι εάν είναι άκαρπη η συνάντηση που έχουν ζητήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας ή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έως την Παρασκευή, τότε δεν αποκλείεται να “βγουν” στους δρόμους.

Σε συγκέντρωση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών στον Πλαταμώνα Πιερίας, δόθηκε το σήμα σε ενώσεις και συλλόγους αγροτών να οργανωθούν στις κατά τόπους περιοχές της χώρας, έτσι ώστε να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στο μεταξύ, ήδη αγρότες της Ημαθίας, τουλάχιστον προσκείμενοι στην “Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών”, έχουν ήδη αποφασίσει να κατέβουν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό.
Οπως διευκρίνισε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λολιόπουλος, ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το εάν θα κλείσουν το δρόμο και για πόσο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την πρόσφατη πανθεσσαλική σύσκεψη των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων στον Παλαμά Καρδίτσας, οι αγρότες “παρελαύνουν” και σήμερα με τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας. Παράλληλα αύριο στις 11 το πρωί, πρόκειται να δώσουν δυναμικό “παρών” έξω απο το υποκατάστημα της ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενοι για την ενδέκατη όπως υποστηρίζουν, αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι ‘Ελληνες αγρότες, διαμαρτύρονται για την μείωση της τιμής του ΦΠΑ, απο 11% στο 6%, για την αύξηση της φορολογίας στο 13%, για την ανατίμηση του πετρελαίου, αλλά και για την καθυστέρηση εξόφλησή τους απο τους προμηθευτές.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: ”Είναι βαρύ να σε βλέπουν σαν κλέφτη στην κοινωνία – Δεν εμπλέκομαι στην υπόθεση υπεξαίρεσης”!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε