weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Έβρισε και κατέβασε τους μαθητές από το ΚΤΕΛ!

Έβρισε και κατέβασε τους μαθητές από το ΚΤΕΛ! | Newsit.gr
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα με το flashnews.gr oι γονείς κατήγγειλαν στην Αστυνομία πως ο οδηγός έβρισε και εγκατέλειψε τα παιδιά τους στη μέση του δρομολογίου, επειδή του πέταξαν ένα χαρτάκι.

Η πλευρά του οδηγού υποστηρίζει πάντως, πως επρόκειτο για πολλά περισσότερα χαρτάκια και πως η κατάσταση που είχαν δημιουργήσει τα παιδιά μέσα στο λεωφορείο ήταν τέτοια που επηρέαζε την ασφάλεια του δρομολογίου.

Ας δούμε, όμως, πώς περιγράφει το περιστατικό στο neakriti.gr ο Λευτέρης από το Μελιδοχώρι, που φοιτά στην Α’ τάξη του Λυκείου Μελεσών: «Ενώ γυρίζαμε από το σχολείο, πριν τα Αρμανώγεια, ένα αγόρι πέταξε κατά λάθος ένα χαρτάκι στου οδηγού το κεφάλι. Ο οδηγός νευρίασε πολύ. Πάτησε γκάζι και μετά φρένο τόσο απότομα που έπεσε κάτω κορίτσι που δεν έφταιγε καθόλου – είχε σηκωθεί από τη θέση της για να κατέβει στα Αρμανώγεια. Τότε ο οδηγός άνοιξε την πόρτα και μας φώναξε: «Δώστε κάτω όλοι σας και να πάτε να… μπιπ όλοι σας».

Ήμασταν πολλά παιδιά. Περίπου 30. Νευριάσαμε και εμείς. Του είπαμε να μην τολμήσει να ξαναπατήσει στο χωριό μας, μετά από αυτό που μας έκανε, γιατί θα έχει ιστορίες. Μετά εμείς φύγαμε με τα πόδια. Εγώ πέρασα τον εθνικό, από όπου τα αυτοκίνητα τρέχουν με 150 χιλιόμετρα την ώρα. Πήγα στην Πλάκα και τηλεφώνησα στη μάνα μου να έρθει να με πάρει. Το ίδιο έκαναν και άλλα παιδιά».

Οι γονείς ανάστατοι άρχισαν να καταφτάνουν στα Αρμανώγεια. Ταυτόχρονα τηλεφώνησαν στην Αστυνομία που κατέγραψε το περιστατικό, αλλά και στο ΚΤΕΛ όπου διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση του οδηγού.

Η μαμά του Λευτέρη ανέφερε πως υποβλήθηκαν και μηνύσεις, η άλλη πλευρά ωστόσο υποστηρίζει πως οι μηνύσεις αποσύρθηκαν μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν…

Σε κάθε περίπτωση, ο Λευτέρης ισχυρίζεται πως ο οδηγός τούς έχει ξανασυμπεριφερθεί άσχημα. Για παράδειγμα, προχθές, υποστηρίζει ότι, ενώ καθόταν με άλλα τρία παιδιά στις μπροστινές θέσεις του λεωφορείου και μιλούσε, ο οδηγός τους φώναξε να το βουλώσουν γιατί δεν μπορεί να τους ακούει.

Ταυτόχρονα, εκφράζει παράπονα για την καθυστέρηση που υπάρχει στο δρομολόγιο:

Όπως λέει μαθητής, ξεκινά από το Μελιδοχώρι στις 6 το πρωί για να φτάσει στο σχολείο του στις 8. Από το Λύκειο Μελεσών σχολάει στις 2 το μεσημέρι και το νωρίτερο που φτάνει σπίτι του είναι στις 4 παρά. Κάποιες φορές η καθυστέρηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να γυρνάει σπίτι του στις 4 και στις 4:30 το απόγευμα και να μην προλαβαίνει να διαβάσει.

Η «Νέα Κρήτη» επικοινώνησε με το διευθυντή του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου κ. Γιώργο Χαλεπάκη και ζήτησε τη γνώμη του για το συμβάν. Ο κ. Χαλεπάκης δήλωσε ότι ο οδηγός είναι καλός εργαζόμενος, που δεν έχει δώσει άσχημα δείγματα γραφής μέχρι σήμερα. Επισήμανε ότι, για να σταματήσει το λεωφορείο και να κατεβάσει κάτω τα παιδιά, σημαίνει ότι «τα νεύρα του και η κατάστασή του η ψυχική ήταν σε σημείο τέτοιο που δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια του δρομολογίου. ¨

Ο κ. Χαλεπάκης επισήμανε ότι ο οδηγός του τηλεφώνησε και του ανέφερε την έντονη αναστάτωση που επικρατούσε μέσα στο λεωφορείο. Του περιέγραψε ότι, παρά τις παρατηρήσεις του, τα παιδιά δεν κάθονταν στα καθίσματά τους και ότι φυσούσαν μέσα από τα στυλό τους χαρτάκια και μεταξύ τους αλλά και προς τον ίδιο. Τον ενημέρωσε επίσης ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει το δρομολόγιο γιατί θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων.

Για την εξύβριση, για τις απειλές και τα υπόλοιπά, ο κ. Χαλεπάκης ανέφερε ότι έχουν δοθεί αμοιβαίες εξηγήσεις και πως έχει κανονιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα συνάντηση των εμπλεκομένων, παρουσία και του αντιδημάρχου Αρχανών-Αστερουσίων κ. Δημήτρη Χρονάκη. Ο κ. Χαλεπάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα θα διευθετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

#TAGS MM