Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Έβρος: Αιματηρή συμπλοκή στα σύνορα -Διακινητές άνοιξαν ”πυρ” σε αστυνομικούς!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με τραύμα από σφαίρα στο πόδι νοσηλεύεται ο ένας από τους δυο Τούρκους διακινητές…

που συνελήφθησαν από αστυνομικούς, στην περιοχή Γεμιστής Έβρου, ενώ επιχειρούσαν να περάσουν με φουσκωτή λέμβο στη χώρα μας, ομάδα έντεκα λαθρομεταναστών. Οι δύο διακινητές στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, άνοιξαν πυρ με κυνηγητικές καραμπίνες εναντίον αστυνομικών, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, οι οποίοι και ανταπέδωσαν τα πυρά. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός του 27χρονου διακινητή στο δεξί μηρό και η σύλληψη του 25χρονου συνεργάτη του.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η επιχείρηση της αστυνομίας σχεδιάστηκε και οργανώθηκε, μετά αξιοποίηση πληροφοριών για τη δράση του κυκλώματος, ενώ συνέδραμαν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, Φιλανδοί αξιωματούχοι του FRONTEX καθώς και αστυνομικός σκύλος.

Παράλληλα συνελήφθησαν και 31 λαθρομετανάστες που είχαν αποβιβασθεί στην ελληνική όχθη, με διαδοχικά δρομολόγια των διακινητών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο συλληφθέντες έχουν διακινήσει μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών, ενώ πέρσι το Μάιο, μαζί με άλλα δυο μέλη του ιδίου κυκλώματος , είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Αξιωματούχων του Frondex.

Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε