Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έβρος: Οι εικόνες της κατάληψης σχολείου από αγανακτισμένους μαθητές – “6 χρόνια χορτάσαμε από λόγια” [pics]

Έβρος: Οι εικόνες της κατάληψης σχολείου από αγανακτισμένους μαθητές – “6 χρόνια χορτάσαμε από λόγια” [pics]

Η κατάληψη του σχολείου στις Φέρες του Έβρου ήταν μόνο η αρχή. Οι μαθητές ξεσπούν με συνθήματα και πανό…

Την αγανάκτηση τους για το γεγονός ότι εδώ και έξι χρόνια δεν δρομολογείται η ανέγερση νέου Λυκείου στις Φέρες του Έβρου, διατρανώνουν οι μαθητές του σχολείου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Δευτέρα (16/10/2017). Οι μαθητές προχώρησαν σε μια κίνηση διαμαρτυρίας έξω από το δημοτικό κατάστημα Φερών ζητώντας άμεσα λύση στο θέμα, μιας και εδώ και έξι χρόνια το σχολείο στεγάζεται σε αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ.

Με χαρακτηριστικό σύνθημα “6 χρόνια μπλα μπλα μπλα” οι μαθητές του Λυκείου φώναξαν συνθήματα κατα του υπουργού Παιδείας και ζήτησαν να επιληφθεί άμεσα άποιος του αιτήμαος τους. Το Λύκειο των Φερών μεταφέρθηκε στις ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες πριν από έξι χρόνια όταν το κανονικό κτίριο υπέστη βαθιές ρωγμές και οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν αποφανθεί ότι είναι ακτάλληλο για τη διεξαγωγή μαθημάτων.

Έβρος: Κατάληψη και διαμαρτυρία μαθητών

Από τότε έχουν γίνει δεκάδες συσκέψεις και επαφές για την ανέγερση νέου σχολείου στις Φέρες και οπως όλα δείχνουν η λύση του προβλήματος δεν είναι πολύ μακριά αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί νέο σχολείο μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Πηγή: xronos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις