Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φάρσαλα: Διαμαρτυρία αγροτών με τρακτέρ

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Οι αγρότες που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο κέντρο της πόλης, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους…

Σε συμβολική κατάληψη του κέντρου των Φαρσάλων, με αγροτικά μηχανήματα, για μία ώρα, προχώρησαν το πρωί αγρότες της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που συνδιοργάνωσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Φαρσάλων.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων που προβάλουν είναι: να πληρωθούν οι παραγωγοί τα χρήματα που τους χρωστούν οι έμποροι για τα προϊόντα που τους έχουν παραδώσει (βαμβάκι, ντομάτα, γάλα και άλλα )

Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να διατίθεται αφορολόγητο το πετρέλαιο στους αγρότες-όπως το αγοράζουν και οι εφοπλιστές-να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 30% για μικρομεσαίους αγρότες, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και άμεσα να αυξηθεί η επιστροφή στο 17%.

Να γίνει δωρεάν ανανέωση των αδειών γεωτρήσεων

Να κατασκευαστούν συγκεκριμένα φράγματα και ταμιευτήρες στην περιοχή και να γίνει εκσυγχρονισμός και υπογείωση του αρδευτικού συστήματος του ΤΟΕΒ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε