Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Φλώρινα: Αντιδράσεις για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την έντονη αντίδρασή του στη σχεδιαζόμενη κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ από και προς τη Φλώρινα…

εκφράζει το νομαρχιακό συμβούλιο Φλώρινας με ψήφισμα που θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς της κυβέρνησης και τους αρχηγούς των κομμάτων.

«Είναι παράλογη η επιχειρούμενη κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ από και προς τη Φλώρινα, τη στιγμή που μόλις πριν τρία χρόνια ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της σιδηροδρομικής γραμμής με δαπάνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει ο νομάρχης Φλώρινας και από τις αρχές του χρόνου νέος δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Βοσκόπουλος. Τονίζει μάλιστα ότι η συγκεκριμένη γραμμή δεν είναι ζημιογόνος, καθώς έχει πληρότητα πάνω από 50% τις καθημερινές, ενώ πολλές φορές την Παρασκευή και την Κυριακή δεκάδες επιβάτες ταξιδεύουν όρθιοι.

Σύμφωνα με τον κ. Βοσκόπουλο, θα έπρεπε άλλωστε να ισχύει και για τη Φλώρινα το επιχείρημα της διατήρησης της σιδηροδρομικής σύνδεσης για λόγους τουριστικούς (λόγω της εγγύτητας με τις Πρέσπες, το Νυμφαίο και την ΠΓΔΜ), αλλά και για λόγους διευκόλυνσης των μεταφορών (πετρελαίου για τη λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ και τεύτλων από το Αμύνταιο προς το εργοστάσιο ζαχάρεως).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε