Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φλώρινα: Αντιδρούν στη διακοπή δρομολογίων του ΟΣΕ

Φλώρινα: Αντιδρούν στη διακοπή δρομολογίων του ΟΣΕ

Την άμεση επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, με πλήρη δρομολόγια ζητούν οι φορείς της Φλώρινας, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Χωρίς τρένα έχουν μείνει στη Φλώρινα από την κατάργηση της γραμμής Έδεσσας-Φλώρινας στα πλαίσια του σχεδίου της εξυγίανσης του ΟΣΕ. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν έντονα στη διακοπή των δρομολογίων.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της ημέρας με αποκορύφωμα μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 6 μ.μ. με κύριο οργανωτή το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας και συνδιοργανωτές όλους τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος και ο εκπρόσωπος της Κίνησης Φίλων Τρένου Φλώρινας, Μιχάλης Πετράκος.

Αίτημα της κινητοποίησης είναι η επαναλειτουργία της γραμμής, με τουλάχιστον τέσσερα δρομολόγια ημερησίως, όσα είχε δηλαδή πριν τη διακοπή της.

Η κατάργηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα εντείνει την απομόνωση της περιοχής και εμποδίζει την προοπτική της βιώσιμης κινητικότητας για τους πολίτες και τους επισκέπτες. Πλήττει κυρίως τους φτωχότερους που στερούνται έτσι τη δυνατότητα οικονομικής μετακίνησης.

Το πρωί μέλη της Κίνησης Φίλων Τρένου απέκλεισαν τη ΔΟΥ και την ΕΡΑ Φλώρινας. Την Παρασκευή το θέμα θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν στην Αθήνα, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, βουλευτές του νομού και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στον κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να επιδοθεί ψήφισμα για την επαναλειτουργία της γραμμής το οποίο συγκέντρωσε 6.500 υπογραφές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε