Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Φλώρινα: Γνωρίστε τον Μπρούνο και τη Μάσα – Τα ορφανά αρκουδάκια που ήρθαν στην Ελλάδα [pics, vid]

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο ορφανά αρκουδάκια από το Μαυροβούνιο “υιοθέτησε” ο “Αρκτούρος” με στόχο την επανένταξή τους ύστερα από λίγους μήνες, στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα δύο αρκουδάκια, ο Μπρούνο και η Μάσα…

είναι αδέρφια και βρέθηκαν τον Απρίλιο κοντά στην περιοχή Μπρέστιτσε από την περιβαλλοντική οργάνωση CZIP και φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε ιδιωτικό ζωολογικό κήπο. Κρίθηκε ωστόσο αναγκαία η μεταφορά τους σε άλλο χώρο ώστε να υπάρχει η ελπίδα να επανενταχθούν, έπειτα από μερικούς μήνες, στο φυσικό τους περιβάλλον. Ετσι, τα μέλη της CZIP επικοινώνησαν με την ελληνική οργάνωση και ζήτησαν να αναλάβει εκείνη την φροντίδα τους και, εφόσον καταστεί εφικτό, την επιστροφή τους στο φυσικό περιβάλλον του Μαυροβουνίου.

Άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες με τη συνεργασία της Μονάδας Εξωτικών και Άγριων Ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στις 31 Μαΐου, ο Μπρούνο και η Μάσα τοποθετήθηκαν σε ειδικά κλουβιά μεταφοράς και ξεκίνησαν το πολύωρο ταξίδι τους από το Μαυροβούνιο για την Ελλάδα μέσω Σερβίας και ΠΓΔΜ. Όταν έφτασαν στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν στον χώρο Ανατροφής και Επανένταξης ορφανών αρκούδων του Περιβαλλοντικού Κέντρου του “Αρκτούρου”, τα αρκουδάκια ήταν διστακτικά μόνο στην αρχή αλλά πολύ σύντομα βγήκαν έξω από τα κλουβιά τους, όπου τα περίμενε λίγο γάλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, τα δύο ζωάκια είναι πολύ ζωηρά και περνούν τις περισσότερες ώρες τους “μαλώνοντας” στο πλαίσιο του παιχνιδιού. Φαίνεται ότι είναι πολύ εξοικειωμένα στην ανθρώπινη παρουσία, λόγω της φροντίδας που έλαβαν πριν έρθουν στην Ελλάδα. Όμως πλέον η επαφή τους θα μειωθεί στο ελάχιστο από τους φροντιστές του “Αρκτούρου” ώστε να μάθουν να αναγνωρίζουν τον άνθρωπο ως ένα είδος που θα πρέπει να αποφεύγουν. Ο Μπρούνο και η Μάσα θα φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου, όπου είχαν ζήσει πριν επανενταχθούν στη φύση οι άλλες αρκούδες, ο Τζον με το Νικήτα, η Ζωή και ο Πάτρικ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε