Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Φωτιά στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Στις φλόγες έχει παραδοθεί, από τις 2.30 περίπου το μεσημέρι, δασική έκταση στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης.

Με ρίψεις νερού από έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, καθώς και με 90 πυροσβέστες, 20 οχήματα και πολλούς εθελοντές, συνεχίζεται η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στο ύψος του κόμβου Νεαπόλεως της περιφερειακής οδού, πιθανότατα από αναμμένο τσιγάρο, το οποίο πέταξε διερχόμενος οδηγός, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις για τα αίτιά της.

Η έκβαση της επιχείρησης κατάσβεσης χαρακτηρίζεται ως θετική, καθώς οι προσπάθειες των πυροσβεστών για τον περιορισμό της πυρκαγιάς φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και η φωτιά αναμένεται να τεθεί σταδιακά υπό έλεγχο. Αυτή τη στιγμή δίνεται μάχη για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Η κίνηση των αυτοκινήτων στην περιφερειακή οδό διεξάγεται κανονικά, αλλά οι εκπρόσωποι της αστυνομίας καλούν τους οδηγούς να την αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε δέντρα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, η οποία όμως ετέθη γρήγορα υπό έλεγχο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε