Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά στην Ηλεία: Εντολή για εκκένωση του Περιστερίου – Αρνούνται οι κάτοικοι

Φωτιά στην Ηλεία: Εντολή για εκκένωση του Περιστερίου – Αρνούνται οι κάτοικοι

Εντολή για εκκένωση έχει δοθεί στους κατοίκους του χωριού “Περιστέρι στην Ηλεία λόγω της πυρκαγιάς που πλησιάζει. Ωστόσο οι ίδιοι παραμένουν.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, η φωτιά πλησιάζει το χωριό από την πλαγιά και καίει τα ελαιόδεντρα.

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «από το χωριό θα απομακρυνθούν όσοι κάτοικοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά». Σύμφωνα με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, «το πύρινο μέτωπο είναι στις παρυφές του χωριού και ήδη μέσα στο Περιστέρι βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να ανακόψουν την φωτιά, ενώ όπως μας έχουν ενημερώσει, αναμένεται να έλθει και να κάνει ρίψεις νερού, ένα ελικόπτερο τύπου «Έρικσον». Παράλληλα το canadair που πετούσε στην περιοχή… χάλασε!!!

Όσον αφορά την φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «για περίπου μιάμιση ώρα, το μεσημέρι, είχαν φύγει τα εναέρια μέσα και τότε είχαμε αναζωπύρωση της φωτιάς, η οποία πέρασε την αντιπυρική ζώνη».

Ωστόσο οι κάτοικοι αρνούνται να εκκενώσουν το χωριό παρά την εντολή που έχουν δώσει οι Αρχές. Μάλιστα τονίζουν πως και χθες η Ανάληψη σώθηκε επειδή δεν έφυγε κανείς και βοήθησε τους πυροσβέστες.

«Οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες και ευνοούν μέσα από τη φορά του ανέμου την ένταση της φωτιάς», υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

και συνέχισε: «Απειλούνται τρία μεγάλα χωριά. Δεν έχουμε άλλη λύση, πρέπει άμεσα να έρθουν και να βοηθήσουν τα εναέρια μέσα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις