Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Φωτιά” το πετρέλαιο θέρμανσης – Ποιές είναι οι τιμές στη Β. Ελλάδα

“Φωτιά” το πετρέλαιο θέρμανσης – Ποιές είναι οι τιμές στη Β. Ελλάδα

Ακριβότερα ως και 30% αγοράζουν φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης οι Βορειοελλαδίτες, αφού με την έναρξη διάθεσής του, η τιμή κυμαίνεται από 90 έως και 95 λεπτά/λίτρο

Περισυ, την ίδια περίοδο πέρυσι, η τιμή διαμορφωνόταν στα 68-73 λεπτά/λίτρο.

Μεσολάβησε αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από 21 στα 60 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, γεγονός που επέφερε μέση επιβάρυνση περίπου 5 λεπτά/λίτρο για τον καταναλωτή, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Βενζινοπωλών «Μέγας Αλέξανδρος», Θέμης Κιουρτζής.

Με βάση πάντως το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται σε πρατήριο της Πέλλας με 89 λεπτά/λίτρο και η υψηλότερη στο νομό Αρτας με 1ευρώ/λίτρο.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 92 λεπτά/λίτρο για τις μεγάλες ποσότητες, αλλά υπάρχουν και πρατήρια που εκτελούν παραγγελίες με κόστος τα 89,8 λεπτά/λίτρο, σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι τιμές σε Πιερία, Ημαθία και Φλώρινα, ενώ σε Γρεβενά, Κοζάνη, Χαλκιδική, Ξάνθη και Ροδόπη, η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου διαμορφώνεται στα 95 λεπτά ανά λίτρο.

Ο κ. Κιουρτζής επεσήμανε ότι οι Βορειοελλαδίτες πρατηριούχοι εφοδιάζουν και σήμερα τα νοικοκυριά με πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου να εκτελέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις παραγγελίες που συσσωρεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες, λόγω των πολυήμερων κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν οι τελωνειακοί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης στα νοικοκυριά της Β. Ελλάδας αναμένεται να ομαλοποιηθεί στις αρχές της εβδομάδας που ξεκινά από αύριο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε