Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Φρούριο το δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την επίσκεψη Ράιχενμπαχ – BINTEO

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ το δημαρχείο μοιάζει πραγματικά με φρούριο λόγω της επίσκεψης του επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Όπως διαβάζουμε στο thousandnews.gr περίπου 10 κλούβες βρίσκονται περιμετρικά του δημαρχιακού μεγάρου,
με τις 8 να έχουν αποκλείσει την Βασιλέως Γεωργίου καθώς και μέρος της Γ’ Σεπτεμβρίου, όπου απαγορεύεται να περάσουν ακόμα και πεζοί!

Ακόμα δύο κλούβες βρίσκονται στη Λεωφόρο Στρατού, ενώ άνδρες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει το κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Ράιχενμπαχ έφθασε κάτω από άκρα μυστικότητα στο δημαρχείο στις 17:30 το απόγευμα για να κάνει συναντήσεις τόσο με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη όσο και με μέλη της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

“Η θέση της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετική προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια της να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης” δήλωσε μετά τη συνάντηση του με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο κ. Ράιχενμπαχ τόνισε ότι “η Θεσσαλονίκη έχει ένα μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό”, στον τουρισμό, στην ενδοχώρα της και στον τομέα παραγωγής τροφίμων, αλλά και την γεωγραφική της θέση για ζητήματα κυκλοφορίας και λοτζίστικς.

Ο κ. Ράιχενμπαχ υπογράμμισε ότι “η ενημέρωση ήταν πολύ χρήσιμη» τόσο για τις προτεραιότητες της πόλης, όσο και για την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης που καταβάλλεται στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, «που προσιδιάζει στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων σε περιφερειακό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο», όπως και η συζήτηση για τοπικά έργα υποδομής, για τα οποία εξέφρασε την ελπίδα «να ευοδωθούν για τη μελλοντική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης”.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος συζητήθηκαν θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης “ιδιαίτερα φλέγοντα για το δήμο” (σχετικά με τον νέο οργανισμό), για τις υποδομές (λιμάνι, ΔΕΘ) και γενικότερα θέματα ανάπτυξης.
“Μας άκουσε με μεγάλη προσοχή και θεωρούμε ότι η γνώση του για θέματα της πόλης θα βοηθήσει πολύ και το έργο του”.

Διαβάστε ακόμα:

Λουκέτο αύριο στη ΣΕΛΜΑΝ;

Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες πλοίων με προορισμό την Κυλλήνη λόγω μιας… νάρκης!

Απίστευτο: “Έμπλεξαν” τους διαγωνισμούς και… απολύονται οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Μυτιλήνης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε