Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Αλεπούδες δηλητηριάστηκαν από φόλα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για ακόμα μία φορά, η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ, εντόπισε ζώα τα οποία είχαν θανατωθεί με τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων…

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης εντόπισαν 7 νεκρές αλεπούδες στο Περιβόλι, οι οποίες δηλητηριάστηκαν την περίοδο μεταξύ τέλους Δεκεμβρίου και αρχών Ιανουαρίου.

Την ίδια εποχή, ένα χρόνο πριν, η ομάδα της οργάνωσης είχε και πάλι εντοπίσει μεγάλο αριθμό νεκρών αλεπούδων στις περιοχές της Άνω Αγόριαννης και Εκκάρας.

Σύμφωνα με το LamiaStar, για το πρόσφατο περιστατικό ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο Λαμίας, το οποίο έστειλε δύο δασοφύλακες στο σημείο όπου βρέθηκαν οι νεκρές αλεπούδες.
Οι δασοφύλακες σε συνεργασία με την οργάνωση Καλλιστώ, προχώρησαν και σε νεκροψία, εξακριβώνοντας τα αίτια θανάτου των ζώων.

Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαγορεύεται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία από το 1993. Παρόλα αυτά, συνεχίζεται με μεγάλη ένταση σε πολλές περιοχές, αποτελώντας έναν από τους βασικότερους κινδύνους για την άγρια ζωή, τα σκυλιά φύλαξης και τα κυνηγετικά σκυλιά.

Διαβάστε ακόμα:

Έριξαν φόλα σε αλεπού και σε αγελάδα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε