Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Δεν ανοίγουν την πόρτα στους απογραφείς

ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκαλείται αύριο το μεσημέρι με πρωτοβουλία του δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά, μετά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τις πρώτες ημέρες της απογραφής…

Ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση στους δημότες να ανοίξουν τα σπίτια τους και να εμπιστευθούν τους απογραφείς. ”Στην προηγούμενη απογραφή του 2001 καταγράφηκαν 6.000 κλειστά διαμερίσματα στον δήμο μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικό ποσό από την χρηματοδότηση που ξεπερνούσε τις 720.000€..

Κινδυνεύουμε και πάλι να χάσουμε πολλά χρήματα τα οποία θα πήγαιναν σε έργα που είναι χρήσιμα για τους δημότες. Δεν είναι δυνατόν να κρατάμε τις πόρτες μας κλειστές και να μην απογραφόμαστε στον τόπο όπου κατοικούμε. Ανοίγοντας τις πόρτες στους απογραφείς εξασφαλίζετε δικαιοσύνη, αλλά και το μέλλον των παιδιών σας” είπε μεταξύ άλλων στο lamiareport.gr, ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς.

Ένα μεγάλο ποσοστό δημοτών, που μπορεί να αγγίζει το 20-25% δεν απογράφεται για διαφορετικούς όμως λόγους, με βασικότερους τους παρακάτω:
α) Δεν θέλουν να δώσουν και να δηλώσουν όλες τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία που τους ζητούνται, γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτεία.

β) Δεν απογράφονται στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, αλλά στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, θέλοντας να ενισχύσουν τα χωριά τους.

γ) Φοβούνται, λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας, να ανοίξουν την πόρτα τους, κυρίως οι ηλικιωμένοι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε